PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Montažni sistemi in les Odprtina v podstrešni knauf

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ste tisti, ki že imate knauf mansardo pustili kakšno odprtino za dostop? Namreč zdi se mi, da bi lahko stvar prišla prav, v primeru, ko je treba npr napeljati antenski kabel s strehe (ne, nimamo kabelske), ali pa če se recimo kakšna miš ali kaj podobnega zavleče gor, pa verjetno še kaj... Ne vem, v mojem sicer čisto laičnem razmišljanju, se mi zdi pametno pustiti nekašen dostop, ne pa da se stvar čisto zapre. Kakšne so v praksi izkušnje s tem?
Jaz imam nad stropom mansarde do špice strehe samo cca 1m višine, pa bom podstrešne stopnice oziroma luknjo imel.

lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Tudi jaz bom pustil odprtino iz podobnih razlogov (kasnejše inštalacije ipd.). Nimam pa še prave ideje kako izvesti vrata (loputo), da bo tudi dobro izolirano.
Jaz sem se zaradi izziva kako takšne podstrešne stopnice dobro izolirati odločil narediti dostop iz balkona - zdaj me izolacija ne skrbi :wink:
ips Napisal:Jaz sem se zaradi izziva kako takšne podstrešne stopnice dobro izolirati odločil narediti dostop iz balkona - zdaj me izolacija ne skrbi :wink:
Si ne predstavljam čisto... lahko pripneš sliko?
slikco pripnem naslednji teden ko grem zopet na objekt - imam pa situacijo kjer je nad balkonom narejen strop iz Knaufa in so tako izvlečne stopnice nameščene na enak način kot če bi bilo to znotraj (montaža med škarje, obloga iz zelenega Knaufa).

Sem pa videl tudi take izvedbe da so nekateri naredili dostop na vertikalnem delu fasade nad balkonom, edina slabost je v tem primeru da potrebuješ lestev da zlezeš na podstrešje. Če podstrešja ne rabiš ravno pogosto potem je to tudi primerna rešitev.

Sicer se pa sam držim načela: kar enkrat pospraviš na tako podstrešje bo tam ležalo 7 let nato pa bo ob spomladanski očiščevalni akciji romalo v smeti Smile

Jaz bom uporabljal dostop le za kontrolo ostrešja ter strehe!
Jaz odprtine nisem naredil, sedaj pa razmišljam kako rešiti situacijo če......(pušča streha, moram potegniti kabel, mi pridejo miši na podstrešje).

O tem razmišljajte prej, ne prepozno kot jaz :oops: :oops: :oops:

lp pavel
Dostop na podstrešje je že dobro če je. Med škarje zmontiraš izvlečne stopnice - so v škatli s pokrovom, katerega se da povsem dobro izolirat - jasno 100% ni nikoli.

Majhen strošek - lahko pa kdaj celo prav pride.

Lp
A
Tudi jaz sem razmišljal o tej zadevi, da dostopa načeloma ne rabim, lahko se pa zgodi, da povprečno 1x na leto bom dostop potreboval. Zato sem se odpravil v Baumax, kupil najcenejše stopnice, ki so bile poleg tega še znižane in zadevo montiral, tako da imam dostop rešen. Kvaliteta stopnic sicer res ni vrhunska, a služijo svojemu namenu. Cena je zdaj okrog 15000 SIT.
Kaj pa ste položili po škarjah, da imate pohodno površino? Sam imam v mislih OSB plošče ali pa navadne smrekove plohe, pa nevem, kaj na to reče izolacija - paroprepustnost...?
"Glej daleč in, ko misliš, da že gledaš daleč, glej še dlje"
Jaz sem dal nekaj fosnov na škarje, so pa tam še lege in tudi škarniki. Za povprečno 1x na leto, če to uporabljaš, se ne splača kaj komplicirati in denar metati stran. Seveda bi bilo drugače, če bi hotel gor kakšno robo shranjevat...
tomo Napisal:Jaz sem dal nekaj fosnov na škarje, so pa tam še lege in tudi škarniki. Za povprečno 1x na leto, če to uporabljaš, se ne splača kaj komplicirati in denar metati stran. Seveda bi bilo drugače, če bi hotel gor kakšno robo shranjevat...

Enako jaz.
Ker špice ne nameravam uporabljati, nisem namestil stopnic, pustil pa sem revizijsko odprtino 60 x 60 cm, ki sem jo zaprl z originalno Knauf revizijsko loputo (okoli 60€). Ko se bom vselil, bom v odprtino natlačil izolacijo in spodaj nalepil parno oviro. Podstrešne stopnico so problematične, ker ne tesnijo, in pri njih rado prihaja do kondenzacije in posledično je možna plesen, da ne omenjam toplotnega mostu. Take, ki so res dobro narejene in teh problemov nimajo, pa so precej drage (čez 400€), zato se zanje nisem odločil. Skratka, luknjo sem pustil samo zato, da mi ne bo treba razbijati knaufa, če bo treba nekaj narediti v špici.
Da malo obudim temo. Končno sem tudi sam zmontiral to knauf revizijsko loputo 60x60. Bi pa zdaj rad pred zimo odprtino nad loputo tudi nekako izoliral s čim boljšim tesnjenjem. Bi pa tudi rad zaprl tako, da se da seveda odprtina ob priložnosti še vedno uporabljat, se pravi se mora ta izolacija nekako po potrebi odstranit. Zanima me, kako ste kaj ostali to naredili oz. kakšno izvedbo priporočate mojstri. Slike dobrodošle. Primer preseka moje odprtine:

[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")Slikomatunichr("46")com/slika/1408519unichr("46")htm][img]httpunichr("58")//www4unichr("46")slikomatunichr("46")com/07/0718/32071286a9_thumbunichr("46")jpg[/img][/url]
BlackHole Napisal:Da malo obudim temo. Končno sem tudi sam zmontiral to knauf revizijsko loputo 60x60. Bi pa zdaj rad pred zimo odprtino nad loputo tudi nekako izoliral s čim boljšim tesnjenjem. Bi pa tudi rad zaprl tako, da se da seveda odprtina ob priložnosti še vedno uporabljat, se pravi se mora ta izolacija nekako po potrebi odstranit. Zanima me, kako ste kaj ostali to naredili oz. kakšno izvedbo priporočate mojstri. Slike dobrodošle. Primer preseka moje odprtine:

[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")Slikomatunichr("46")com/slika/1408519unichr("46")htm][img]httpunichr("58")//www4unichr("46")slikomatunichr("46")com/07/0718/32071286a9_thumbunichr("46")jpg[/img][/url]

Navadno se pokrije s par kosi stirodurja, večjimi od lopute pa je. Ko jo odpreš ti tako ne pade na glavo in se ne praši kot volna, temveč ga samo dvigneš pa je.
Lp, furbo
1 2
Iskanje po temi