Objave: 2
Teme: 1
Ocena:
0
Zdravo
Odločam se za gradnjo brunarice. Zunanjo steno sem si zamislil iz:
1.) 9 - 10 cm debele lepljene brune
2.) parne zapore
3.) 10-15 cm izolacije (DP5)
4.) inštalacijski nivo
5.) obloga
Poraja se mi vprašanje glede obloge. Odločam se za izvedbo z gips ali OSB ploščami. Tudi OSB plošče bi pogipsal na enak način kakor se dela gips ploščami. Zanima me ali je to že kdo počel, kakšni so rezultati in kako se obnese?
Lep pozdrav, Miha
Objave: 12046
Teme: 16
Ocena:
27
Parna zapora mora biti na notranji strani izolacije. zamenjaš točke 3 in 2.
Če boš dal dodatno še OSB, bodo stene bolj trdne. To je pa praktično to... Namesto OSB + gips, lahko uporabiš farmacell plošče...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 2
Teme: 1
Ocena:
0
Mislil sem samo OSB ali samo gips plošče. Zato me zanimajo izkušnje z gipsanjem in beljenjem OSB plošč. Glede na prvi odgovor sem malo pogledal kako izgledajo Farmacell plošče. Ali ni to isto kot Knauf mavčne plošče?
Ocena:
27
Ups... Ja, Fazzan, je in ni isto

Tehnika izdelave je popolnoma drugačna, in so plošče dejansko čisto druge. Pojdi v trgovino pogledat Farmacell plošče so trde, Knauf plošče pa niso.
Objave: 76
Teme: 6
Ocena:
0
da ne odpiram nove teme, kje kupiti ugodno osb plošče in pa ali obstaja se kakšna ugodnejša varianta montažnih plošč.l.p
Objave: 12
Teme: 0
Ocena:
0
formacel in gips plošče oboje izdeluje Knauf. Ti pa priporočam, da uporabiš samo formacel ploščo
spoje pa lepiš z formacel lepilom, ki je v tubi kakor silikon, kitaš pa enako kod gips.Pa 260 cm. plošče dobiš,samo so teške ko svinec-cca 65 kg.Res pa je da jih je skoraj potrebno sponkati z 45 cm sponkami ali več.
Če poznaš koga na suhomontaži hiš toliko bolje.
Objave: 477
Teme: 46
Ocena:
0
a se lahko na osb ploščo ometa in zariba navaden omet, na kukarli imam dve trikotni luknji na vsaki strani in bi kar osb ploščo gor privil in nato ometal tako kot vse stene a se to da ali rajši pozidam vmes
hvala
Objave: 204
Teme: 27
Ocena:
0
Da si sposodim malo temo in da ne odpiram nove.
Kako je kaj z visečimi elementi pritrjenimi na OSB ali gips ploščo. Je to izvedljivo in do kakšne teže se lahko obremeni ploščo? Predvsem imam v mislih kuhinjske elemente.
LP
Ocena:
27
Na OSB lahko obesiš brez težav težke omarice. Na samo gips, je potrebno pogledati kako je narejeno in teža / način obešanja.
Objave: 218
Teme: 33
Ocena:
0
Da ne odpiram nove teme.
A bi bil kdo tolk prjazen pa mi povedal točno kako se lahko čez OSB plošče naredi omet (tankoslojni). Tu je bilo nekaj govora o flexibilnem gradbenem lepilu in emulziji.
Iz glave bi rekel da bi se moralo narediti v podobnem stilu kot omet na siporex - emulzija, lepilo, mrežica in fini omet.
Samo kater točno produkt uporabit da bo prijel na OSB, da ne bo kaj odstopalo, ali spokalo.
Hvala
Objave: 868
Teme: 10
Ocena:
0
Za iverne in osb plošče lahko za vezni sloj ( namesto emulzije) uporabiš Eco prim grip od Mapei. Potem pa sledi obdelava z lepilom in mrežico.