14.9.2009 ob 21:59
Rabim majhen nasvet. Torej, urejam si podstrešno stanovanje in me zanima kako rešiti tole. Gre se za nosilce grede, ki jih moram dati ven. Na celi dolžini hiše so 3 stebri, ki držijo gredo. Srednji ostaja, sem ga že zakamufliral :mrgreen: Ostala dva pa morata ven. Torej ostaja od srednjega stebra do zunanje stene na obe strani razdalja 6m. Sodelavec mi je predlagal naj vlijem nekakšen betonski steber, kaj pravite vi? Nekdo drug mi je rekel da bi bila dovolj betonska preklada. Gradim s 15cm siporeksom.
Isti sodelavec mi je rekel da se je njemu greda zvila za cca 4 cm, ko je dal steber ven, kolega pa da so se pri njegovi punci začele delat razpoke, ker so mojstri pod grede dali kr 15cm siporeks :roll:
[attachment=o184]
Priloga:
Sem na hitro spacal v CorelDraw :lol: Samo tolko da mate predstavo o čem se gre. Zraven sem narisal tudi kako si jaz predstavljam tale betonski steber v steni
Hvala, LP
Isti sodelavec mi je rekel da se je njemu greda zvila za cca 4 cm, ko je dal steber ven, kolega pa da so se pri njegovi punci začele delat razpoke, ker so mojstri pod grede dali kr 15cm siporeks :roll:
[attachment=o184]
Priloga:
Sem na hitro spacal v CorelDraw :lol: Samo tolko da mate predstavo o čem se gre. Zraven sem narisal tudi kako si jaz predstavljam tale betonski steber v steni
Hvala, LP

) dat pod lego.LP