Objave: 8
Teme: 2
Ocena:
0
Pozdravljeni!
Zanima me, če se da iverne plošče izravnavati z jubolinom in nato beliti. Je dovolj nanos emulzije pred izravnavo?
LP
Objave: 402
Teme: 13
Ocena:
0
nekako gre... jaz sem uporabljal kar nerazredčeno emulzijo. Obdelal sem jih tako kot knauf. Tam po spojih, kjer je pa več gibanja smo morali dat fasadno lepilo in mrežico čez cel strop. Sicer naj pa še povem, da so ble vse iverke že premazane z fasadno barvo (akril color), tako da sem neko osnovo že imel.
Imaš kej spojev ali ne? So iverke gole?
lp,d
Ocena:
0
Gre za preureditev garaže v bivalni prostor. Ker je nekaj instalacijskih cevi vlečenih nadometno (centralna in voda) jih nameravam skriti z nakakšno blendo. Na kovinske nosilce bom pritrdil iverne plošče (verjetno bi lahko uporabil knauf, pa mi je iverka bolj domača za obdelavo). Spoji zagotovo bojo, prav tako bo treba prekriti glave vijakov.
Objave: 12046
Teme: 16
Ocena:
27
knauf, konstrukcija, spoji vse veš da je narejeno tako kot mora bit, in da bo držalo. Iverka, garaža, spoji... Ja, po salonih se delajo stene z iverke, ampak te stene ponavadi niso postavljene za vedno... Knauf obdelava je enostavnejša kot iverka (vijaki, spoji...) je pa cena zato višja verjetno zate... V firmi imamo kar nekaj sten narejenih z iverko, samo prekitano in beljeno, spoji so obup, vijaki tudi. Ni nekaj kar bi dajal v stanovanjsko hišo. Možno pa da je obup narejeno pri nas
Naredi knauf in bodi zadovoljen z izgledom
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Ocena:
0
OK, hvala za nasvete. Mogoče se bom pa res (prvič) lotil dela s knaufom. Kako že gre? Čez spoje se nalepi trak, potegne čez vse jubolin in prebeli? Še kakšna posebnost? Mrežice, emulzije ...?
Objave: 414
Teme: 86
Ocena:
0
če boš delal z kanufom, na stikih uporabi FILIN + Mrežico , šele nato vse skupaj prekitaš z JUBOLINOM.
lp AK