Objave: 9
Teme: 1
Ocena:
0
Ali ima kdo izkušnje glede tega(dovoljenja ,atesti ...),delovna dovoljenja za tuje montažerje.
Sicer me samo informativno zanima,ker vem ,da se uvažajo iz Poljske.
Zanima me pa zaradi tega,ker ima srpsko podjetje izjemno ugodne cene,ki so do max 450€ m2,kar vključuje popolnoma vse,tudi temelje,ploščo,elektriko,vodo,torej na ključ.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.montaznekuce.com/Katalog%20montazne%20kuce.pdf">http://www.montaznekuce.com/Katalog%20m ... 20kuce.pdf</a><!-- m -->
Objave: 3971
Teme: 21
Ocena:
73
O poceni uvoženih montažnih hišah se je na forumu že pisalo, mnenja pa niso bila preveč vzpodbudna. Prebrskaj stare debate.
Objave: 2312
Teme: 48
Ocena:
0
limanice.... lepo te prosim, predvidevam, da si miljonar da imaš preveč denarja, da boš dal za mačka v žaklju denar... pa ne delaj si utvar, da se da dobiti hišo z vsem za 450 EUR za m2 ker se ne da!
100m2 hiša npr. samo
papirji 5000 EUR,
plošča z odvodnavanjem in hidroizolacijo 15000
priključki 5000 EUR
čistilna naprava 2000-5000 EUR
hiša 500-600 na zunaj zaprta....ampak tu se začne... npr če hočeš zunanje žaluzije z elektromotorji so npr od 5000-10000 EUR na hišo
Ocena:
0
Sem prebrskal in večinoma kritizirajo tisti,ki jo niti videli niso in jim ni všeč samo zato ,ker je iz bosne ali srbije.Resnična kritika je samo ena,ki zadeva kompliciranje pri dovoljenjih.Naj ne bi dosegale SLO standarda in ni zidano po RAL-u.Zunanji zid naj bi bil 16cm in ima k=0,35w/m2K
v drugi temi sem zasledil ta podatek:
"Za primerjavo bomo navedli nekaj koeficientov prehoda toplote skozi zunanjo steno iz opečnega votlaka d=30 cm z različnimi debelinami Demit fasade:
d=5 cm - U=0,52 W/m2K
d=6 cm - U=0,46 W/m2K
d=8 cm - U=0,38 W/m2K
d=10cm - U=0,32 W/m2K
Torej naj bi to bilo sorazmerno opeki 30 z 8cm fasade.Te hiše so pač klasične montažno lesene,kakšne ima 90% američanov.Trajnost jim je pa nekaj deset let.
Kot sem že rekel,ne mislim kupiti niti komu delati reklame,samo želel sem OSEBNE izkušnje slišat.
Ocena:
0
pedenjdeklica@
Za temelje in ploščo naj bi bilo všteto v ceno.(nisem si jst izmislu tega,zato pa sprašujem)
Sicer ne vem od kod podatek 15000€ za 10x10 ploščo in verjetno temelji 50x50(notranji in zunanji),samo kogarkoli sem vprašal,ki je delal ali pa dela hišo,koliko je dal,je bila cena okoli 5000 €.Bitumenski premaz in Izotekt pa še slab 1000 zraven.
Seveda lahko daš marmornate ploščice ,pa zlate pipe,neprebojna stekla ,pa prideš na 300000€ za 100m2 hišo.
Cena je mišljena samo za hišo,papirji,priključki(vode.el.,kanal.),zemlja ... sigurno da ni všteto
v to,saj nisem z Marsa padu.
Objave: 3971
Teme: 21
Ocena:
73
Saj z vprašanjem ni nič narobe, iz firbca bi pravzaprav tudi mene interesirale izkušnje iz prve roke.
A ker gre za družinske hiše, torej za povečini celoživljensko delo rahlo nadpovprečnega državljana in njegove sopotnice, nekako dvomim da bi se kaj dosti ljudi spustilo v neke sorte rusko ruleto.
Še z domačimi podjetji so križi in težave, pa govorijo slovensko, si praktično v eni uri lahko pri njih in jih držiš za kokošje proizvode itd., pa da bi riskiral na tako daljavo? Nimam nič proti proizvajalcem/ponudnikom/komurkoliže, tudi ne nekih slabih izkušenj z državljani/podjetji iz navedenih dežel, toda vložek v tem primeru se mi zdi preveč tvegan...
5kEUR za komplet temelje se mi pa vseeno zdi krepko prepoceni, da bi jih dobil "na ključ". Saj govorimo o takem načinu, in ne udarniškem delu familije in sovaščanov, ane?
Objave: 7104
Teme: 41
Ocena:
34
Palko,
sem pogledal prerez "Tvoje" zunanje stene omenjene hiše.
Kolikor se vidi , je napisano da je topl. izolacije 8 cm v steni , ki je izdelana iz 8 cm moralov. (tako kot Američani).
Fasada je iz 4 cm stiropora.
V montažnih hišah , ki se trenutno prodajajo v SLO je v predelnih stenah (notranjih) 5 cm--> izolacije. :o Zunanje stene imajo 16 cm ali več topl. izolacije v konstrukciji.( Izjema so brunarice - videndi)
Fasada je 8cm --> :?: .
Palko, za 10x10 x0,20 ploščo potrebuješ vsaj 20m3 betona x 120€ = 2.400€
(čez prst) vsaj 1.500kg armature x 1.2€ = 1.800€
Potrebuješ še opaž, KCM razvod, preboje, + (komentar stroškov "pedenjdeklice 12.000€)
Nisi napisal kako je z parcelo?
Zadnji del "Zaspanc"-čevega komentarja je RES na mestu!!!!
Lep pozdrav
Objave: 2312
Teme: 48
Ocena:
0
prodajam montažne hiše, in svoje stranke sprašujem koliko so dale za plate in kleti... tako da imam sveže podatke iz cele slovenije ... in za 5000 daj povej če dela dobro ga priporočim...
cene plošč (samo grobih npr okolica LJ 1 mesec nazaj 12000 EUR, brez peskolovov, robnikov, drenaže ampak hidroizolirano, valjanec, grobi vodovodni razvod
okolica kranja 17000 EUr 2 meseca nazaj....brezovica 21000 Eur z čistilno napravo in dovozom (majheno dovoz)... klet od 27000 EUR naprej tudi do 60000 EUR...
je kup stvari, ki se nabere...ne gledat samo grobega betona, ki ga gre.... hiša 10x 10 z temelji 0,5 m globokimi 1 m je to za beton za temelje 100 eur kubik po 25 kubikov ter še 15 za ploščo je to 4000 EUR samo za beton!
pa ni nikjer še dela, armature, podložnega betona, valjanca, grobega razvoda, izkopa, nasutja, drenaže drenažnih cevi, hidroizolacije, folije bradavičarke gradbene omarice... kakšne prestavitve cevi za vodo, elektrike......itd. ..itd... tako da
ključ cca 1000 EUR nad plato... do plate z papirji in komunalcem brez kleti z dostopom in priključki za vodo, elektriko, sekret... cca 35000 EUR..
lp