PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Klasična gradnja Novogradnja - tehnični prostor

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni.

Sem v fazi obračanja tlorisnih variant z arhitektom in bi rabil nasvet glede ureditve tehničnega prostora v pritličju hiše. 

Oprema, ki sem jo načrtoval je:
-notranja enota TČ
-rekuperacija 
-inverter za SE
-baterija za SE

Poleg hiše je planirana garaža in me zanima, če je opcija, da se rekuperacija, inverter in baterija postavijo kar v garaži, ki bo izolirana?

Notranjo enoto TČ bi načeloma v eno omaro skril, če se prestavi še ostalo opremo potem tehničnega prostora ne bi rabil. 

Hvala za nasvet.
Inverter in baterija sta lahko v garaži.
Upoštevaj le, da se inverter malce greje in da bo poleti v garaži toplo.

Rekuperacija je tudi lahko v garaži. Poglej samo kako boste razpeljali cevi od rekuperatorja do hiše. Običajno je to cca 20 kosov cevi premera 75 mm.
(3.8.2026 ob 09:27)fizikalec15 Napisal: Inverter in baterija sta lahko v garaži.
Upoštevaj le, da se inverter malce greje in da bo poleti v garaži toplo.

Rekuperacija je tudi lahko v garaži. Poglej samo kako boste razpeljali cevi od rekuperatorja do hiše. Običajno je to cca 20 kosov cevi premera 75 mm.
Jaz imam inverter v kleti, pa se precej precej pozna pri temperaturi kleti. Prej ni šla poleti čez 21 , sedaj je min 24. Če ga imaš možnost dati kje pod kakšen konkreten nadstešek, da bo lepo zaščiten ga postavi zunaj ne v hišo.
Iskanje po temi