Objave: 1478
Teme: 16
Ocena:
37
Sicer izgleda, da so vso elektriko delali naknadno po ulitju plošče ampak vseeno je treba paziti tudi na to.
Glede armatur - nisi dobil načrta v PZI?
Objave: 7104
Teme: 41
Ocena:
34
frenzy10012,
kje huduča bi ti imel luknjo?? Ali sm slip, popolnoma???
Imaš luknjo za dimnik v Tlorisu narisano ? ali je nimaš in bi na tem mestu sedaj naredil luknjo??
Lep pozdrav
Objave: 589
Teme: 2
Ocena:
15
Glede na slike, ki si jih objavil, načrt armature imaš.
Ni mi pa jasno, zakaj bi luknjo imel pri vhodu, če moraš s cevmi priti do tehničnega prostora. Jaz bi luknjo naredil v tehničnem prostoru, torej ravno na drugi strani stene kot si označil.
Drugo vprašanje je ali boš spravil 8 cevi v luknjo 27 x 27 cm. Bi rekel da ne.
Uradno mora odgovoriti statik, jaz pa lahko povem, da sem v podobnem primeru dal vrtati luknje 10 kos.
Objave: 22
Teme: 14
Ocena:
0
Luknja je predvidena na tem mestu, ker bi lahko v mansardi s knaufom skril te cevi, ki gredo v spuščen strop. Če premaknem luknjo na drugo stran, da bi bil preboj iz utility, morajo iti cevi pod estrih, ker je tam ravno okno do tal. V končni fazi bi tudi tako lahko naredil, ampak je več komplikacij. Je z vidika statike kaka razlika če dam iz hodnika ali utilitya, ali je isto?
Som, ne tako napadalno prosim, tudi tvojo idejo čez dimnik smo že preučevali. Problem je da bi 4 cevi bile potem dolge več kot 20m. Baje je za fi 7,5 max. 15m - mnenje izvajalca prezračevanja. Če ima kdo cevi dolge 25m in mu dela vse super, potem smo rešili problem. fi10 pa ne moremo spravit pod estrih, ker ni placa.
Če grem komplicirat lahko tudi 4 cevi speljem čez dimnik, ker do otroških sob je cca 15m. Druge štiri pa speljem tako kot sem narisal, ali čez utility.
fizikalec15, a si imel podobno razdelitev in si spravil v mansardo 10 cevi? Na kak način si to rešil. Vsaka informacija bi bila dobrodošla.
Ocena:
15
Jaz sem izvrtal 10 lukenj, ena do druge. Cevi naravnost od spodaj do podstrehe.
V mansardi je tako nastal zob, ki sem ga zaprl s knaufom.
Poglej si prehodne kose oziroma razvodne komore pri prezračevanju. Imaš tudi plastične izvedbe, ki gredo v estrih v mansardo, navzdol pa gre samo ena 160 cev.
Ocena:
15
Ni nuno, da je tako kot sem naredil popolnoma pravilno!!
Ni bilo po načrtu, ker je prezračevanje prišlo v plan kasneje.
Luknje so vzporedno z nosilno steno.
Še enkrat pa pravim, da si poglej plastične razdelilne komore. Dve (dovod in odvod) daš v estrih v kopalnici in izvrtaš dve luknji navzdol.
Objave: 22
Teme: 14
Ocena:
0
Hvala za vse napotke. Bom še to omenil statiku, ki se danes oglasi.