PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Klasična gradnja Letna kuhinja - samogradnja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni mojstri.

Na vikendu imam neko žalost od letne kuhinje, ki jo moram podreti in narediti novo. Dolžine cca 3m na kateri bo korito s pipo, en manjši dvojni gorilnik in kar ostane pult.

Na forumu je sicer veliko tega napisano a nisem našel nekih navodil.
Tisti, ki ste to sami delali bi vas prosil za pomoč.

Siporeks lepim s čim? 
Na betonsko podlago ga lepim s čim?
Plošča naj bo kakšna? siporeks, beton, osb, les? pokrita verjetno s ploščicami.
Ploščice zalepim kar z navadnim lepilom ali kakšno drugačno lepilo?

To bom moral v naslednjem mesecu nardit.

Prosim vas za čimveč informacij saj to delam prvič.

Hvala in lep pozdrav
B
Siporex se lepi s prpenom, lahko nameski, lahko kar navaden, oboje bo držalo, lahko tudi z lepilom za fasado, ali pa celo z namenskim lepilom za siporex.

Ploščo seveda zabetoniraj, imaš pa tudi posebne podstavke, ki jih daš spodaj kot opaž in tam tudi ostanejo (namesto elementov oz. bosank)

Ploščice, lepiš z lepilom za keramiko, če prej potegneš še z emulzijo, si pa itak zmagal...

Samo pogumno, nimaš kaj za zajebat...
Enako se nameravam sam lotiti letne kuhinje in sem našel tole na netu bi pa rad še kakšno idejo, videl sem da se lahko tudi naredi iz stirodurja, ki se lepi s purpenom. Samo sestaviš konstrukcijo, potem mrežica in armiraš.

http://www.domacimojster.si/?p=695
(28.2.2020 ob 12:43)maticrene1 Napisal: Siporex se lepi s prpenom, lahko nameski, lahko kar navaden, oboje bo držalo, lahko tudi z lepilom za fasado, ali pa celo z namenskim lepilom za siporex.

Ploščo seveda zabetoniraj, imaš pa tudi posebne podstavke, ki jih daš spodaj kot opaž in tam tudi ostanejo (namesto elementov oz. bosank)

Ploščice, lepiš z lepilom za keramiko, če prej potegneš še z emulzijo, si pa itak zmagal...

Samo pogumno, nimaš kaj za zajebat...

Super. Hvala za odgovore. 
Lahko prosim še kakšno informacijo več okoli teh posebnih podstavkov za opaž. 
Delo bi si rad čimbolj poenostavil. 

Hvala in lp
Si bom sposodil kar tole temo. Delam letno kuhinjo iz siporeksa. Predelne stene so gotove, sedaj pride na vrtso zgornja plošča. Najprej bom položil 7,5cm debel siporeks, nanj pa pridejo ploščice večjih dimenzij (80x80). 
Naredil bom izrez za pomivano korito. Poraja pa se mi vprašanje kako to korito pritrditi. Tisti nosilci, ki pridejo zraven verjetno ne pridejo v poštev, ker so namenjeni ze lesen pult. Razmišljam, da bi kar prilepil kar z purpeno, za čas sušenja pa zgoraj korito obtrežil. Spodaj okoli korito bo le za kakšna 2 prostora in bi po moje sipreks lepo prijel. Kaj mislite? Aja, pa korito bo brez odecejalnika.
Namaži s sanitarnim silikonom in obteži. Naslednji dan ga ne dobiš več dol Big Grin
Iskanje po temi