Objave: 26
Teme: 1
Ocena:
0
Prosim tudi tukaj na forumu za nasvet v kakšni barvo pobarvati cokel,saj še nismo odločeni katera barva bi najbolj ustrezala. Barvni svetovalec name je predlagal tole priloženo barvo 470, kaj predlagate vi?
1) kar podaljšati cokel v barvi fasade
2) pobarvat cokel v temnejše odtenku fasade
3) pobarvat cokel v svetlo sivem odtenku
4) pustiti v belem odtenku
5) položiti siv porfido na cokel
P.s. Tlak okrog cokla bo siv porfido!
P..s Hvala lepa za vsak nasvet!
Objave: 1892
Teme: 5
Ocena:
0
glede na to, da mi že fasada ni všeč (npr ne vem, zakaj poudarjeni vogali??? in obrobe ob oknih na že tako razgibani hiši) bi rekla, da bi zraven še najbolje šel bel cokel, da ne bo še bolj našarjeno vse skupaj. ker pa se bo bel umazal, je verjetno druga izbira porfido, če bo uporabljen kot tlak. bi se pa vsekakor odločila za porfido pravokotnih oblik.
Objave: 11284
Teme: 92
Ocena:
5
Sam bi ob taki fasadi dal temnejši odtenek urilplasta...neko mešungo med rumenkasto, oranžno in rjavo.
Bel cokel? :lol:
Objave: 1892
Teme: 5
Ocena:
0
no, bel cokel sem omenila samo zato, ker je med zgoraj naštetimi opcijami. piše: pustiti v belem odtenku ;)
Objave: 3591
Teme: 70
Ocena:
0
Metuljček, jaz pa se s Špelo strinjam ... vaša hiša je že sama po sebi precej razgibana (prizidek garaže, frčade različnih oblik, okna različnih oblik, dimnik, ...) in tudi meni se zdi da na tako razgibano fasado paše nerazgibana fasada, brez raznoraznih dodatkov kot so obrobe okrog oken in vogalov ... za moje pojme paše to na enostavno fasado, da jo naredi bolj zanimivo. Kakšne barve bi dala pa cokel pa ne vem ... sivega ne, ker mi ne paše k tej barvi bele kave ... mogoče res takega kot je predlagal barvni svetovalec oz. nekaj v nekoliko temnejšem odtenku kot fasada.
Več glav, več ve ...
Objave: 26
Ocena:
0
Špela hvala za mnenje . Ranila ste me v srce, moj ponos ,... hehehhe joke :wink: Ma ne samo najprej ste začela ,da vam barva ni všeč,pa da vam ni všeč obrobe, pa da vam ni všeč razgibanost hiše,... Nisem vas vprašal ali vam je všeč že narejena hiša ampak kakšen cokel predlagate. Če mi že morate predstavit vaš prvi del, ki je čisto neuporaben pri stranki(če se strinjate,razen da lahko res nekomu ranite srce,... meni ga niste). :)
Več ljudi več ve in tudi vaš predlog bom shranil kakor uporabne predloge kogarkoli drugega,ki si bo vzel še najmanj 5 minut časa in mi predlagal dobrodošlo rešitev.
Hvala za nasvet,verjetno bo bel kamen ali pa porfido pravokotnih oblik najbolj posrečen tukaj. :wink:
Objave: 3591
Teme: 70
Ocena:
0
Na tako razgibano fasado nebi dajala porfida ali opeke ... preveč bo vsega.
Več glav, več ve ...
Objave: 80
Teme: 0
Ocena:
0
dej temnejši kulirplast .lepo zgleda pa še manj se umaže.
Objave: 245
Ocena:
0
Se strinjam z Vincentom, prejšnji teden sem videl cokel na podobni hiši.
Ne vem od koga je bil ta kulirplast (JUB, Rofix ali Weber) ampak, je bil podoben št. 470-480 od juba, pretežno siv (črni, beli kamenčki in notri še nekaj ampak manj rumenih). Mislim, da je bil od Rofixa.