PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Klasična gradnja Kaj ste dali na zunanje strani plošče (venec)?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni

Zanima me, kaj ste dali na zunanje strani plošče - kakšno izolacijo, ali opeko?

Videl sem, da ima wienberger neko posebno opeko - venčno opeko ki ima še stiropor zraven (215sit/komad + DDV) višina 21cm.

Kolega je dal zunaj modulblok polovičke (zdaj je cena okoli 90sit/komad + DDV).

Kako se reši višina plošče - glede na to, da je en cigel 21cm, drugi pa 19?

Hvala za odgovore.
Ena od varijant je styrodur ali podobne izpeljanke v raznih barvah :lol: !

lp Mare
Can we fix it?________Yes we can!
A kar direktno stirodur brez opeke?

Kako je stirodur UV obstojen?
jaz sem dal termoblok polovičke. za naše kraje je to dovolj, če so vaši kraji bolj mrzli lahko dodaš še kaj izolacije
Tudi jaz sem/bom na zunanji strani obzidal z polovičkami.
tudi mi smo dali polovičke od porotherma. Videl se tudi da eni kar "zafršolajo" in na zunanji strani pred vlivanjem betona obdalo z kombi ploščami, kar se mi tudi ne zdi slabo. Dandanes je tako, da večina ljudi naredi fasado z najmanj 10 cm izolaciije, tako da toplotni mostovi, ki bi tukaj morebiti nastali ne pridejo več toliko do izraza.
se strinjam. če bi jaz imel namen zunaj postavljati izolacijo (namreč je ne bom-je dovolj gozda okoli hiše), bi verjetno niti polovičk ne postavljal
Polovičke vseeno postavi. Preprečiti toplotne mostove ne pomeni samo šparanje na kurjavi. Pomeni tudi preprečevanje vdora vlage in nastajanja plesni na teh mestih.

LP
sandi
Tako kot je napisal predhodnik, so pomembni tudi drugi dejavniki, zaradi katerih sem se odločil za to varianto. Tudi jaz sem razmišljal o tej posebni izvedbi porotherm z stiroporom, glede na to da imam stene z porotherm 38. Pozneje smo se odločili za polovičke, ki mi jih bodo jutri pozidali, če bo lepo vreme. V torek pa plošča.
Enaka zgodba pri prekladah nad okni.

Pozdrav Big Grin
če daješ na zunanjo stran toplotno izolacijo, ne vidim posebnega smisla polovičk pri plošči med etažama. malce drugače paje pri prekladah nad okni in vrati, kjer imaš bistveno lažjo pot za toplotni most
kak pa potem rešuješ višino polovičk s višino plošče? Polovičke so visoke 19, plošča pa npr. 13 cm ali koliko?

katere plošče se uporabijo, če obdaš z izolacijo? Na novogradnjah vidim novolit sive, al pa roza barve..v glavnem, katere?
Alea iacta est
Iskanje po temi