Objave: 57
Teme: 28
Ocena:
0
Idejno zasnovo imamo že v končni fazi in sedaj so me znanci spravili v dvom o velikosti kopalnice. V pritličju hiše bo KOPALNICA v velikosti 3,96 m2 (umivalnik, wc, tuš, mogoče bide), v nadstropju pa je WC v velikosti 3,96 m2 (umivalnik, wc, mogoče bide) ter KOPALNICA v velikosti 7,72 m2 (banja, wc, umivalnik). A je kopalnica v nadstropju dovolj velika (7,72 m2)? Rada bi, da ne bo glih utesnjena. Predlogi dobrodošli.
Objave: 558
Teme: 21
Ocena:
0
Če bi rada, da ne bodo utesnjene potem naredi večje, ker ta kvadratura ni ne vem kako velika. Jaz imam kopalnice po 6 m2 in so bolj utesnjene kot ne. Sploh kopalnica v pritličju (3,96 m2) se mi res zdi majhna. Lahko pa kakšno slikco/skico prilepiš pa bomo lažje pokomentirali.
Sam še en predlog v zvezi z ploščicami. Če bi bila jaz na tvojem mestu bi si že zdaj izbrala keramiko in naredila tako dolge stene in vse sprojektirala, da potem ne bi bilo rezanja ploščic. Ker sem sama glih v fazi polaganja vidim, da to ne bi bilo neumno če bi se upoštevalo že pri projektiranju. Sploh če imaš podometni kotliček postavljen tako da je iz stene (da je obzidan in da imaš potem poličko). Jaz pri svoji hiši na to nisem imela vpliva ker nisva zidala od nule sam če bi, pa bi na to bila zagotovo pozorna.
Objave: 57
Teme: 28
Ocena:
0
V spletniku si lahko pogledate tloris. Problem je, ker po velikosti ne smemo več dosti večati hiše... Nasveti dobrodošli...
Objave: 212
Teme: 71
Ocena:
0
Denim - te lahko vprašam ali imaš tole tipski načrt mogoče od Ingre ali individualnega? Zelo mi je podoben enemu načrtu od Ingre oz. od Xelle - hiša Neža. Meni se tudi ta hiša zelo dopade, zato me zanima.
Objave: 934
Teme: 18
Ocena:
0
Pri enih naših prijateljih je "priročna" kopalnica velika 3,96 (1,80 X 2,20). V njej je tuš (v kotu), WC (ob tušu) in omarica z umivalnikom. Nič tesno, še prav prostorno deluje.
WC enake velikosti (z umivalnikom in bidejem - za moje pojme edina pravilna postavitev, namreč bide v WCju in ne v kopalnici) bo tudi več kot dovolj prostoren. Komot bo še prostora za omarico (za čistila, papir in podobno).
Vidiš, meni osebno se pa zdi v kopalnici WC školjka dosti bolj koristna kot drugi (oz. dvojni) umivalnik. Če se ne zakleneš, je ista pašta, ali te nekdo sreča na školjki ali v banji. Take situacije se najlažje rešujejo z nadsvetlobo nad vrati, lučjo in dogovorom. Pri nas imamo tako: če je v kopalnici luč, pomeni, da je nekdo notri in se ne vstopa, ali vsaj ne brez trkanja.
Objave: 675
Teme: 44
Ocena:
0
No, naša kopalnica je malenkost večja (2,1x2,1m oz. 4,4 m2) in imamo noter vse: na eni steni umivalnik in tuš (zidan, širok več kot 1m). Na drugi steni pa sta wc in bide + omarica. Je pa res, da so vrata na sredini stene in ne ob strani, kot pri vas.
LP, Goran