PodSvojoStreho.net Nepremičnine Finančna plat Strošek gradnje - oz. kaj vse računati ?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Res začetniško vprašanje koliko bi me stala hiša oz. bolj rečeno kaj vse moram upoštevati pri računanju?
Zaradi visokih cen do danes sploh nisem nikoli razmišljal da bi si kdaj lahko privoščil hišo, sedaj pa lahko dobiva zastonj parcelo, ki je zazidljiva in so do nje napeljani že voda, elektrika in optika.

Torej, če sprejmeva parcelo, koliko bi bil vložek v hišo do faze da se lahko vseliš.
Je za 150000€ že realno da bo vseljivo ?
Zanimam pa se bolj za montažne oz. skeletne hiše, 100 do 120m^2, izvedba na ključ. Na hitro sem izbrskal nekaj cen med 110 in 125000€.

Kar sem gledal bi rabil dodatno še:
- projektno dokumentacijo
- gradbeno dovoljenje
- temeljno ploščo
- malo čistilno napravo
- ureditev okolice
- notranja oprema

Zaradi dolgih delovnikov, bi se maksimalno izogibal delu v lastni režiji, vem da je tako dražje ampak takle mamo.

Hvala za vsak odgovor.

P.S. Lokacija je okolica Kranja.
Za 150k € komot postavis hiso (cca 120m2) na kljuc, se pravi pripravljeno na vselitev, v kolikor je parcela in dokumentacija pred tem urejena. Je pa kar nekaj ze napisanega na to temo na forumu, malo pobrskaj. Nasel bos celo komplet stroskovnike od samega zacetka pa do vselitve. Kar nekaj je spletnikov, kjer imas vse dokumentirano se s slikami, tako bos najlazje dobil predstavo kaj in kako oziroma kje sploh zacet.
(23.9.2019 ob 22:24)Popson31 Napisal: Za 150k € komot postavis hiso (cca 120m2) na kljuc, se pravi pripravljeno na vselitev, v kolikor je parcela in dokumentacija pred tem urejena. Je pa kar nekaj ze napisanega na to temo na forumu, malo pobrskaj. Nasel bos celo komplet stroskovnike od samega zacetka pa do vselitve. Kar nekaj je spletnikov, kjer imas vse dokumentirano se s slikami, tako bos najlazje dobil predstavo kaj in kako oziroma kje sploh zacet.

Bom poiskal po forumu.
Dokumentacije ni še nobene, razen to da je pač parcela zazidljiva. Torej če dam 120k€ za hišo na ključ, verjetno z 30k€ ne pridem skozi da naredim še vse ostalo.
dateline=\1569307495 Napisal:Ne vem, če bo dovolj 30.000€ za:
- komunalni prispevek (mene je prišel 11.000€)
- izkop, plošča in vse cevi (mene je prišlo 20.000€)
- priklop vodovod (cca. 1.000€)
- priklop elektro (cca. 1.000€)
- dodatno še okolica: ureditev dovoza, nasutje-tlakovci/asfalt, ograja, nadstrešek, ...

Moja hiša je podobna po kvadraturi in v bližini tvojega kraja.

Trenutno zaključujemo ploščo, montažna hiša se postavlja naslednji mesec.

lp
(24.9.2019 ob 12:41)mayk77 Napisal:
- dodatno še okolica: ureditev dovoza, nasutje-tlakovci/asfalt, ograja, nadstrešek, ...

lp

Za katerega proizvajalca ste se odločili ?
Za Kranj, moja lokacija naj bi bil komunalni prispeke cca. 3k€. Res pa da bi potem moral imeli malo čistilno in nič ne prihraniš.
(24.9.2019 ob 13:37)Dexter1 Napisal:
(24.9.2019 ob 12:41)mayk77 Napisal:

lp

Za katerega proizvajalca ste se odločili ?
Za Kranj, moja lokacija naj bi bil komunalni prispeke cca. 3k€. Res pa da bi potem moral imeli malo čistilno in nič ne prihraniš.

Mi bomo imeli Jelovico, v ožjem izboru bil še Rihter.
Ja,boš pri komunalcu kar prišparal.
Preveri pri izvajalcih koliko te bo prišla temeljna ploščaz okolico, se pravi izkopi za cevi, drenaže in podobno.

Srečno.
Lp
Iskanje po temi