1.2.2025 ob 18:41
Pozdravljeni.
Mogoče malo neumno vprašanje, ker res nimam izkušenj s tem...
Imam zazidljivo parcelo na kateri trenutno stoji manjše gospodarsko poslopje. V planu imam porušiti poslopje in na tem mestu zgraditi hišo. Hiša bo zagotovo tipska in zraven bo vključen tudi projektant in vsa dokumentacija (projektant bo pač iz podjetja, ki mi bo gradilo hišo in je trenutno še neznan
).
Slišal sem že, da je najboljša praksa, da ti isti projektant istočasno uredi kar dokumentacijo za rušenje in tudi za gradnjo ter da oboje poteka naenkrat. Ker pa iz določenih razlogov še ne vem točno kdaj bom gradil hišo, rad pa bi že prej porušil poslopje, me zanima ali je smiselno, da mi že sedaj drug projektant uredi papirologijo za rušenje in tudi porušim objekt, potem nekaj časa kasneje pa se čisto ločeno urejajo papirji za gradnjo?
Predvsem me zanima ali so lahko zaradi tega kakšne komplikacije oz. dodatna birokracija?
Hvala.
Mogoče malo neumno vprašanje, ker res nimam izkušenj s tem...
Imam zazidljivo parcelo na kateri trenutno stoji manjše gospodarsko poslopje. V planu imam porušiti poslopje in na tem mestu zgraditi hišo. Hiša bo zagotovo tipska in zraven bo vključen tudi projektant in vsa dokumentacija (projektant bo pač iz podjetja, ki mi bo gradilo hišo in je trenutno še neznan
).Slišal sem že, da je najboljša praksa, da ti isti projektant istočasno uredi kar dokumentacijo za rušenje in tudi za gradnjo ter da oboje poteka naenkrat. Ker pa iz določenih razlogov še ne vem točno kdaj bom gradil hišo, rad pa bi že prej porušil poslopje, me zanima ali je smiselno, da mi že sedaj drug projektant uredi papirologijo za rušenje in tudi porušim objekt, potem nekaj časa kasneje pa se čisto ločeno urejajo papirji za gradnjo?
Predvsem me zanima ali so lahko zaradi tega kakšne komplikacije oz. dodatna birokracija?
Hvala.