PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Soglasje / Služnost za komunalno infrastrukturo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

imam vprašanje.

Sem 100% lastnik parcele kjer smo v pridobivanju pozitivnih mnenj za gradnjo enostanovanjske hiše.

Do te hiše, pelje privat cesta katere lastnik sem 1/3.

Zanima me sledeče, kolikor sem se pozanimal ne potrebujem služnosti za dostopno pot ker sem delni lastnik-OK.

Druga zadeva pa je, da moram do parcele pripeljati vodo, telekom in elektriko kar bi peljal po teji cesti od glavne (občinske) do svoje parcele.

Vprašanje: Ali potrebujem le soglasje solastnikov ceste za izkop oziroma rekonstrukcijo ceste ali moram pridobiti tudi kakšna druga soglasja v smislu:
- Soglasje soseda, da dovoljuje specifično vod vodovoda ter telekoma in elektrike.
- Soglasje telekoma? Soglasje VOKA-e?

V pozitivnem mnenju nisem prejel ničesar specifičnega. Bi pa rad uredil soglasja in skupaj oddal DGD.

Na skupino se obračam, ker me zanimajo Vaše izkušnje. Po svojih namreč opažam, da so odgovori z UE pravilni šele, ko zavrnejo zadevo in temu bi se rad izognil.

Hvala že v naprej!

Priložene datoteke Predogledne slike

Da dodam še podvprašanje:

Kaj bi bilo v primeru, da avtor NI lastnik te ceste, ima pa služnost za hojo in vožnjo?
Podajam nekaj "amaterskih" odgovorov po spominu iz časa gradnje:

Za priklop na vso infrastrukturo pridobite najprej projektne pogoje (Elektro, komunala, odvisno od lege parcele tudi ARSO). Na podlagi projektnih pogojev se izdela projekt, ki je potem osnova za izdajo soglasja.

Za izvedbo priklopov bo potrebno soglasje občine.

Soglasja sosedov bodo potrebna za samo gradnjo, za infrastrukturo ne vidim potrebe, razen za elektriko, kjer boste morali pridobiti služnost od soseda, da se po njegovi parceli pelje elektrika.

Če avtor ne bi bil lastnik te ceste in nima vpisane služnosti za izgradnjo komunalne infrastrukture, bi moral to služnost pridobiti. UE praviloma ne bi izdala gradbenega dovoljenja, če vse te zadeve niso pravilno urejene.
Pozdravljeni,

hvala za odgovor, manjša napak pri meni:

"Vprašanje: Ali potrebujem le soglasje solastnikov ceste za izkop oziroma rekonstrukcijo ceste ali moram pridobiti tudi kakšna druga soglasja v smislu:
- Soglasje solastnika ceste(prej napaka-soseda), da dovoljuje specifično vod vodovoda ter telekoma in elektrike.
- Soglasje telekoma? Soglasje VOKA-e? "

Zanima me predvsem, koliko moram vključevati ostale solastnike ceste za postavitev inftrastrukture v cesto?
Pozdravljeni!

Z možem imava isto vprašanje, če sva 1/4 lastnika ceste, ali se rabi soglasje drugih solastnikov ceste za izgradnjo komunalnih vodov in infrastrukture? 

@mandM ste slučajno kaj rešili v vašem primeru?
Iskanje po temi