PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Rušenje balkona

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!
Zanima me ali potrebujem gradbeno dovoljenje za rušenje balkona ( dimencije 1mx4m ). 
Balkon je v napoto, saj mislim tik ob hiši postaviti prostostoječo garažo do 20m2.

Hvala za odgovor.
Uradno DA
Pa tudi sicer je dobro malo pameti vključiti, ker svpodiranjem boš spremenil krivuljo momenta v plošči in bo armatura v plošči na napačnem mestu. 
Po vsej verjetnosti se ne bo zgodilo nič, teoretično ti pa lahko plošča v notranjosti...
Sem pred izolacijo fasade imel isto dilemo. Plošča v notranjosti že tako vibrira (pretanka?) In sem balkon pustil
Sonce naj sveti vsak dan!
(11.1.2020 ob 03:59)Hanzi Napisal: Pa tudi sicer je dobro malo pameti vključiti, ker svpodiranjem boš spremenil krivuljo momenta v plošči in bo armatura v plošči na napačnem mestu. 
Po vsej verjetnosti se ne bo zgodilo nič, teoretično ti pa lahko plošča v notranjosti...
Sem pred izolacijo fasade imel isto dilemo. Plošča v notranjosti že tako vibrira (pretanka?) In sem balkon pustil

?? ti si pa šel v teoretične detajle.... hiša je zgrajena 1968, takrat ni noben računal statike. Plošča stoji na stenah in dovolj jih je, tako da ji je vseeno a balkon stoji al ga pa ni..... 

Mene zanima če me lahko kdo preganja brez dovoljenja al ne ... pa kakšno dovoljenje potrebujem.

Da pa ne začenjam nove teme, kakšen okviren strošek s papirji (gradbeno dovoljenje ) pa lahko računam če balkon pustim in ga le povečam iz 4m2 na 20m2 , da bi naredil teraso ?

LP
Iskanje po temi