Objave: 10
Teme: 3
Ocena:
0
Pozdravljeni,
Nikjer nisem zasledil podobne situacije, zato odpiram temo.
Stvar je sledeča: na stavbni zazidljivi parceli je star stanovanjski objekt (1870). Neposredno ob njem in na isti parceli je planirana novogradnja. Za to, da prihranim cca 10k € gremo jasno v nadomestno gradnjo. Starejšo hišo zraven bi rušil tako, da mi ostane pritličje, na katerega bi postavil streho in ga uporabljal kot pomožni objekt (drvarnica/garaža/shramba).
Kako skombinirat nadomestno gradnjo, (delno) rušitev in spremembo namembnosti starejšega objekta v pomožnega, tako, da mi ostanejo priključki za nov objekt?
Hvala,
LP, Erazem
Objave: 233
Teme: 68
Ocena:
1
Kakor jaz vem ne moreš in rabiš novo gradbeno dovoljenje z vsemi soglasji skupaj.
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Priključki ostanejo, če so že tam. Kam pa naj bi šli?
Doplačal boš razlike, kakršne so.
Kako točno boš prišparal 10k!?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ocena:
0
Fery, verjetno nisi razumel vprašanja.
Prihranil bi plačilo komunalnega prispevka na račun stare hiše na parceli, ki pa je ne želim podreti, ampak naredit neko "adaptacijo" in jo imet kot pomožni objekt. Cene komunalnih prispevkov okvirno za nek tipski objekt poznaš, predvidevam.
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Saj je bil že "plačan". Objekt priključke ima, zato to razmišljaš?
Če boš imel star objekt in zraven novega, boš za novega komplet plačal.
Če starega podreš, boš plačal razlike v gabaritih.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ocena:
0
Razumem. Stvar je, da ta hiša ne bi bila več stanovanjska hiša (sedaj P+2), ki bi imela svoje priključke ampak le kot garaža/delavnica (P).
Škoda se mi zdi plačevat komunalni prispevek, ker bo stanovanjskih objektov na parceli ostalo enako (1), pomožni objekt jih pa ne potrebuje.
Ocena:
0
Plus, da je stara hiša res lepa, in se mi jo zdi škoda podirat do podna, čeprav bi lahko poceni/hitro postavil nek nov pomožni objekt.
Objave: 589
Teme: 2
Ocena:
15
Nadomestne gradnje že nekaj časa ni.
Lahko staro podreš in zgradiš poleg novo, ter poračunaš komunalni prispevek.
Objave: 3660
Teme: 8
Ocena:
20
Previdno, vse občine ne upoštevajo poračuna v primeru rušitve in nove gradnje.
Ocena:
0
Vzeto na znanje, hvala vsem za informacije.
Torej bi v vsakem primeru plačal polni komunalni prispevek?
Objave: 419
Teme: 60
Ocena:
0
Polni prispevek bos placal, ce bos obdrzal in ne rusil staro hiso.
Ce pa jo bos porusil in na tem mestu zgradil novo , bos pa placal samo razliko med staro in novo kvadaturo hise.
lp
Objave: 585
Teme: 16
Ocena:
-4
Ja, ampak on ne bo delal nove na mestu stare. Niti ne bo nadomestna gradnja (ki pa itak ne obstaja več ampak ajde...)
Objave: 1514
Teme: 11
Ocena:
26
V času, ko smo mi gradili, so se stari objekti upoštevali pri izračunu komunalnega prispevka:
Projektant je narisal obstoječe stanje na parceli in novo končno stanje in oboje je bilo del projekta za gradbeno dovoljenje.
Na občini so izračunali komunalni prispevek za staro in novo stanje in doplačali smo razliko.
Če ima vaša stara hiša pritličje + dve nadstropji, od nje pa bo ostalo samo pritličje, potem bi morali odstranjeni kvadratni metri vsaj deloma pokrili kvadratne metre novogradnje.
Zaradi spremembe namembnosti obstoječega objekta iz stanovanjskega v hobby delavnico, bo faktor dejavnosti za staro hišo padel z 1 na 0.7, kar bo spet nekoliko zmanjšalo celotno doplačilo.