19.1.2013 ob 23:01
Pozdravljeni! Že nekaj časa prebiram forum, odkar me je tata malce potroštal, da mogoče pa le lahko pridemo tudi mi do ene preproste hišice. Tata je namreč zidar, upokojen in za enkrat še dobrega zdravja in volje do dela. Sebi je bolj kot ne sezidal hišo sam in če ne bi čakali še 10 let bi jo lahko tudi nam
Tako sem začela malce gledati za parcele, ki so seveda v astronomskih zneskih, vsaj tukaj na Gorenjskem, Poljanska dolina. Tuhtam vse mogoče kombinacije, kako priti do spodobne cene za parcelo (cca. 20-30k€) in ob ogledu ene imam vprašanje. Parcela je velika 970m2 zazidljivega in nekaj malega nezazidljivega, kar pa v naši občini ni mogoče razparcelirati na 2 zazidljivi parceli, pogoj je nekaj več kot 500m2. Ker poznava par, ki je v podobni situaciji, nič nimata za "poverbat", hudih dnarjev na strani tudi ne, sem pomislila, če lahko vseeno na tej parceli zgradimo 2 manjši hiški. Je sploh mogoče na parceli, ki je ni možno razdeliti na 2 zazidljiva dela postaviti 2 hiši, pravno mislim? V primeru, da lahko... bi bila možna razparcelacija kasneje, ko hiši že stojita, kajti slej ko prej bi bilo dobro ločiti parceli, če ne drugega zaradi potomcev
? Mogoče bi od lastnika, ki ima zdraven še eno parcelo, za enkrat nezazidljivo (postopek do zazidljive pa mislim da je kar dolg), lahko odkupili še cca. 200m2 te nezazidljive, kjer bi lahko imeli vsaj kak vrtiček, parkirna mesta,... Ali lahko urediš parkirna mesta, nasuješ npr. makadam, na nezazidljivem zemljišču? Gre lahko pot po nezazidljivem delu?
Najlepša hvala!
Tako sem začela malce gledati za parcele, ki so seveda v astronomskih zneskih, vsaj tukaj na Gorenjskem, Poljanska dolina. Tuhtam vse mogoče kombinacije, kako priti do spodobne cene za parcelo (cca. 20-30k€) in ob ogledu ene imam vprašanje. Parcela je velika 970m2 zazidljivega in nekaj malega nezazidljivega, kar pa v naši občini ni mogoče razparcelirati na 2 zazidljivi parceli, pogoj je nekaj več kot 500m2. Ker poznava par, ki je v podobni situaciji, nič nimata za "poverbat", hudih dnarjev na strani tudi ne, sem pomislila, če lahko vseeno na tej parceli zgradimo 2 manjši hiški. Je sploh mogoče na parceli, ki je ni možno razdeliti na 2 zazidljiva dela postaviti 2 hiši, pravno mislim? V primeru, da lahko... bi bila možna razparcelacija kasneje, ko hiši že stojita, kajti slej ko prej bi bilo dobro ločiti parceli, če ne drugega zaradi potomcev
? Mogoče bi od lastnika, ki ima zdraven še eno parcelo, za enkrat nezazidljivo (postopek do zazidljive pa mislim da je kar dolg), lahko odkupili še cca. 200m2 te nezazidljive, kjer bi lahko imeli vsaj kak vrtiček, parkirna mesta,... Ali lahko urediš parkirna mesta, nasuješ npr. makadam, na nezazidljivem zemljišču? Gre lahko pot po nezazidljivem delu?Najlepša hvala!

:lol:
Če imate še kakšno idejo bom zelo vesela