PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Uporabno dovoljenje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni forumaši,

imam problem in sicer podedoval sem po očetu starejšo hišo katero imam namen prodati, Kupec seveda želi da mu predložim uporabno dovoljenje za objekt. Za izdajo uporabnega dovoljenja sem vložil vlogo, gospod iz UE ki je odgovoren za ogled objektov je prišel zadevo pogledat in ugotovil da se sedanje stanje razlikuje od tistega v njihovih evidencah.
Objekt je bil zgrajen 1875 in naknadno dozidan kjer je razlike cca 28m2, uporabno dovoljenje je seveda iz tega razloga zavrnjeno. Sedaj me zanima če je imel kdo podobno izkušnjo in kakšni so nadaljni koraki da bi za to zadevo dobil uporabno dovoljenje saj brez tega prodaja ni možna?
...
Če je objekt dozidan pred letom 1967, potem je dozidan legalno in morate pridobiti samo dokazilo (orto-foto posnetek).

Če je bil dozidan po tem letu, je možna legalizacija prizidka ali rušitev tega.
V kolikor je bil objekt zgrajen (in dograjen) pred letom 1967 in vrisan v zemljiški kataster, ima v skladu z Zakonom o graditvi objektov avtomatično 'pridobljeno' tudi uporabno dovoljenje.

V kolikor so bile spremembe legalno izvedene do leta 2003, prav tako zadostuje, da je objekt usteznih dimenzij vrisan v katastru, da ima po zakonu tudi uporabno dovoljenje, ki ga potem ni potrebno posebej pridobivati.
Iskanje po temi