4.10.2012 ob 12:02
Pozdravljeni, dobila sem Li, in prosim za pomoč.
Stvar je taka, da imam parcelo na kateri stoji stara stavba.
Na kratko, napisali so:
Dopustni objekti n dejavnosti po območjih namenske rabe( namesnska raa je kmetijsko zemljišče).
Dopustni objekti in dejavnosti: Prenosna komunikacijska omrežja v skladu z odločbami 55. člena.
Drugi dopustni obsegi v prostor:
-agrarne operacije v skladu z zakonom o km. zemljiščih
-sanacija peskokopov, gramoznic,....itd
Stavbišča objektov razpršene gradnje na nestavbnih zemljiščih
(na predmetni parceli/parcelah je razpršena gradnja
1. V EUP z namensko rabo K1,K2,Go ali Gpn so evidentirani posamični objekti razpršene gradnje.
2. Objekti razpršene gradnje iz prvega odstavka tega člena so prikazani kot stavbišča(na karti 3.1.
3. Stavbišča razpršene gradnje so evidentirana na podlagi podtkov katastra stavb.
4. Na obtoječem zakonito zgrajenem objektu razpršene gradnje ozroma na njegovi parceli ,namenjeni gradnji, so za izboljšavo bivalnega standarda dopustne naslednje vrste gradenj:
-rekonstrukcija objekta,
-gradnja novega objekta na stavbišču poprej odstranjenega objekta, ovi objekt po velikosti lahko presega odstranjeni objekt do 20% BTP,
-dozidava objekta do 20% povečanje tlorisne površine,
-nadzidava prtličnega objekta P na Po
-sprememba namembnosti,
-vzdrževanje objekta,
-odstranitev objekta
5. Gradnja iz četrtega odstavka tega člena so dopustne samo kot enkratni poseg na posamično obstoječih objektih razpršene gradnje. Objekta ki je bil zgrajen na mestu poprej odstranjenega objekta ni dopustno dozidati in nadzidati oziroma povečati BTP z rekonstrukcija.
Ewo tako na kratko je pa 4. točka, rekonstrukcija in sprememba namembnosti odebeljena, se pravi kot jaz razumem namenjena meni.
Ali mi kdo lahko pove kaj več o napisanem bol po "domače"?
Hvala za odgovore
Stvar je taka, da imam parcelo na kateri stoji stara stavba.
Na kratko, napisali so:
Dopustni objekti n dejavnosti po območjih namenske rabe( namesnska raa je kmetijsko zemljišče).
Dopustni objekti in dejavnosti: Prenosna komunikacijska omrežja v skladu z odločbami 55. člena.
Drugi dopustni obsegi v prostor:
-agrarne operacije v skladu z zakonom o km. zemljiščih
-sanacija peskokopov, gramoznic,....itd
Stavbišča objektov razpršene gradnje na nestavbnih zemljiščih
(na predmetni parceli/parcelah je razpršena gradnja
1. V EUP z namensko rabo K1,K2,Go ali Gpn so evidentirani posamični objekti razpršene gradnje.
2. Objekti razpršene gradnje iz prvega odstavka tega člena so prikazani kot stavbišča(na karti 3.1.
3. Stavbišča razpršene gradnje so evidentirana na podlagi podtkov katastra stavb.
4. Na obtoječem zakonito zgrajenem objektu razpršene gradnje ozroma na njegovi parceli ,namenjeni gradnji, so za izboljšavo bivalnega standarda dopustne naslednje vrste gradenj:
-rekonstrukcija objekta,
-gradnja novega objekta na stavbišču poprej odstranjenega objekta, ovi objekt po velikosti lahko presega odstranjeni objekt do 20% BTP,
-dozidava objekta do 20% povečanje tlorisne površine,
-nadzidava prtličnega objekta P na Po
-sprememba namembnosti,
-vzdrževanje objekta,
-odstranitev objekta
5. Gradnja iz četrtega odstavka tega člena so dopustne samo kot enkratni poseg na posamično obstoječih objektih razpršene gradnje. Objekta ki je bil zgrajen na mestu poprej odstranjenega objekta ni dopustno dozidati in nadzidati oziroma povečati BTP z rekonstrukcija.
Ewo tako na kratko je pa 4. točka, rekonstrukcija in sprememba namembnosti odebeljena, se pravi kot jaz razumem namenjena meni.
Ali mi kdo lahko pove kaj več o napisanem bol po "domače"?
Hvala za odgovore

pač amaterji. Hvala za odgovor
)
.