PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Pomoč

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lep pozdrav vsem Smile

Dons sm zasledu kos zemlje,ki se prodaja kar poceni in spada pod kmetijsko zemljišče.Na travniku stoji zidana lopa,velika približno 1x1 in visoka okoli 1,5m.Zdej v mislih mam naredit leseno hišo ki bi merila okol 50 kvadratov.Plata nebi bla betonska( samo dobro utrjena tla ).V bližini je tudi elektrika,telefon,potoček,gozd...

Zdej,zanima me naslednje:
A je mogoče dobiti gradbeno dovoljenje v tem primeru?( nekje piše da je,nekje pa da ne Sad ).
Poleg gradbenega dovoljenja,katere papirje še potrebujem?

Najlepša hvala za odgovore Wink

ps:če sem temo postavil v napačno sekcijo,se izkreno opravičujem.
Najverjetneje ni mozno (za bivanje).
[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")arhimunichr("46")si/reference/]arhitekt[/url]
Če je namenska raba kmetijsko zemljišče, potem tam stanovanjskega objekta ne moreš graditi. Za to potrebuješ stavbno zemljišče.
Yeager Napisal:Če je namenska raba kmetijsko zemljišče, potem tam stanovanjskega objekta ne moreš graditi. Za to potrebuješ stavbno zemljišče.

Navadn travnk je,zdravn potok pa hosta Big Grin Noben še ni nikol obdelovau te zemle.
venus1337 Napisal:
Yeager Napisal:Če je namenska raba kmetijsko zemljišče, potem tam stanovanjskega objekta ne moreš graditi. Za to potrebuješ stavbno zemljišče.

Navadn travnk je,zdravn potok pa hosta Big Grin Noben še ni nikol obdelovau te zemle.
To kaj je v naravi nima nobene veze, je treba na občini preveriti namensko rabo, kot je določena v prostorkem dokumentu.
Zdej če se ne motim si lahko postaviš leseno brunarico,dimenzija je omejena in ne rabiš dovoljenja če ne presegaš predpisanega normativa,ki pa jo seveda lahko uporabiš v bivalne namene!
Tukaj se motiš.
Možnost gradnje se določa tudi glede na njen namen (npr. bivalni) po prostorskem aktu.
Na kmetijskem zemljišču si ne smeš postaviti bivalnega objekta, tudi če ima 10 m2.
[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")arhimunichr("46")si/reference/]arhitekt[/url]
dejanlj Napisal:Zdej če se ne motim si lahko postaviš leseno brunarico,dimenzija je omejena in ne rabiš dovoljenja če ne presegaš predpisanega normativa,ki pa jo seveda lahko uporabiš v bivalne namene!
Lahko to postaviš, ampak samo na gradbeni parceli poleg glavnega objekta, t.j. hiše. Ne pa nekje sredi travnika ali njive.
Med vikendom sem si želel preizkusiti nekaj novega, saj rad odkrivam hobije. Spletne igre so me pritegnile, zato sem iskal stran. Odk ril sem 22betsloveniaz bogato izbiro iger in privlačnim dizajnom. Stran je hitra in enostavna, bonusi pa so prijeten dodatek. Po pravici, všeč mi je, kako je popestrila moj prosti čas.
Iskanje po temi