PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Težave s projektantom

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imam velike težave z projektantom...ne samo da je nestrokoven in nesposoben ( od dneva ko je prišel pogledat objekt do prve vlog za PGD je preteklo dve leti , projekt so mi že trikrat zavrnili...). Ker je treba zopet popraviti projekt mi sedaj želi računati dva projekta (narejenega in novega) ker pravi da bo moral na novo vse narediti. Glede na to da sva zmanjena za ceno 2600 eur ko dobim gradbeno in glede na to da si z zdejšnjim projektom nimam kej pomagati me zanima vaše mnenje in sicer vse skupaj bi dala narediti drugemu projektantu, ker z tem očitno ne moreva sodelovati...kaj mi mora on v tem primeru vrniti (geodetski posnetek....)?
Kaj naj naredim?
Gre pa za dozidavo cca 40 m2.
Osnovno vprašanje je v bistvu zakaj so na UE zavrnili izdajo GD?
Krivda projektanta (neskladnost s PA, pomanjkljiva dokumentacija,..) ali koga drugega (pravica graditi, problem s služnostjo, sprememba prostorskih aktov,...)
Jah kaj nej rečem...seveda je krivdo zvalila na nas, ker naj ne bi oddajali projektov pravočasno in se je vmes nek zakon spremenil, ni pa vedel da je njegov zaposlen, ki je tudi risal porjekt pošiljal projekt na občino...no vsakič je prišla odločba iz EU da je zavrnjen zaradi pomanjklivega projekta oz da projekt ni narejen v skladu z nekimi določili o izdelavi projektov. Enkar nas je celo prepričal da ni potrebno dati v projekt soglasje od sosedov in potem so zopet zavrnili zaradi tega....v glavnem zdej je problem da naj bi imela steha naklon 30 stopinj on je narisal 35 in je treba zopet popraviti in zdaj noče več.
Sicer napisanega ne razumem čist dobr, pa vseeno.

Mislim, da je prišlo do kratkega stika - očitno vam projektant(ka) ni dovolj jasno razložila postopke za pridobitev gd oz. vas ni vodil skozi postopek (in popravljal svoje napake). Kot arhitekt res vidim, da zelo hitro pride do nesporazuma - meni se zdi stvar samoumevna, stranka pa seveda ne pozna zakonodaje (niti se od nje ne pričakuje). V osnovi je po navadi najbolje, da cel postopek (tudi na upravni enoti) vodi odgovorni projektant. Ker pri vas očitno ni bilo tako (oddajal je nekdo tretji???), je prišlo do problemov.

Tukaj je težko dat nasvet. Če še niste ničesar plačali, se obrnite na drugega projektanta. V nasprotnem primeru pa vztrajajte na svojem (projektant naj projekt dokonča).
Ja dejstvo je samo to, da je pač parkrat popravljal projekt zdej ga pa noče več oz. hoče dvojno ceno. No plačala sem 300 eur leta 2007 za "RESNOST" za kar imam tudi potrdilo oz dokazilo, se pa vse skupaj toliko časa vleče da bi tudi teh 300 eur spregledala, samo da končno dobim gradbeno.
Vsekakor dvojna cena ni upravičena. Če noče narediti po dogovorjeni ceni, zamenjajte projektanta.
Hvala za nasvet.
Ali mi lahko priporočate kakšnega (po pravici povedano nimam več kot 3000 eur) imam pa že plačan komunalni prisp, lokacijsko inf., ...
ko sem to prebral sem se spomnil kako sem tudi jaz imel težave z eno od projektantskih firm..plačal sem l.2007 skoraj 7000eur takrat za projekt ki je tudi bil nekolikokrat zavrnjen čes da se mora to pa no popraviti, dopolniti itd...no na koncu nič ni bilo od nič, ta firma nas je enostavno pustila na cedilu kljub da smo vse pošteno plačali ker smo jim zaupali.

Tako da sem lahko tist projekt samo vrgel v smeti kakor tudi prihranjenih 7000eur.
Ne moreš verjeti kako se nekateri pokvarjeni.

No kasneje sem le uspel dobiti projektanta ki je bil 100% človek na mestu in mi zadevo rešil ki je bila potonila bi lahko rekel, pa tudi cenejši, ma res nimam besed kasneje se je vse dobro končalo da si še sanjati nisem upal da bo tako.

Tko da je treba potrkati na še kakšna vrata edino pri denarju bi pa rekel tako da tisti ki verjame v svoj projekt da bo šlo skozi potem lahko tudi počaka na 30% rečmo plačila da ga dobi takrat ko stranka dobi GD.

Želim vam obilo sreče.
Povejte na glas imena projektantov, da bi se jim lahko tudi mi, ki še ne vemo koga izbrati lahko izognili.

Hvala
Pozdravljeni vsi

Točno ista zadeva se je meni dogajala in se v bistvu še ni čist končala. Bom šel tudi sodno pot če bo potrebno.

...ne bom pisal cele zgodbe....ampak jaz sem trdno prepričan, da v kolikor najameš projektanta za pridobitev gradbenega mora le ta poznati zakonodajo in zahteve. Saj za to ga najameš. Seveda drugo pa je če se med projetom spomni naročnik da bi pa imel rajši 3 nadstropje namesto 2. oz še kaj hujšega.

...drugače pa...dobri projektanti so pošteni projektanti...
...slabe pa lahko hitro razkrinkamo...jih damo na web ime in firmo in lahko zamenjajo poklic ker dela ne bodo več dobili
ef100179 Napisal:Pozdravljeni vsi
ampak jaz sem trdno prepričan, da v kolikor najameš projektanta za pridobitev gradbenega mora le ta poznati zakonodajo in zahteve.

smo kot opomba: zahteve so pogosto 1. nemogoče in neizvedljive (yup, se dogaja, preverjeno)
2. megleno podane, kar omogoča svobodno interpretacijo osebe na UE, ki ti je lahko naklonjena ali pa tudi ne
Joj tole vse skupaj je pa nenavadno zelooo podobno našemu primeru. :evil: PRojektant da te kap. Na račun njegovih napak smo ob več deset tisoč EUR, ker se nam je takoj po izkopu utrgal plaz. Naš vrli projektant namreč ni strokovno predvidel, da je pri naklonjenem terenu in baje nasploh potrebno tudi geomehansko poročilo. No mi to zdaj vemo, ampak smo zato ob zajeten kupček denarja. :evil: :evil:

Takoj sem za javni linč teh kao strokovnjakov. :twisted: Preveč denarja zato, da v projektu zaslediš copy paste variante in itak da nič ni štimalo med gradnjo. Lahko rečem samo 10000x hvala naši zidarski firmi, Tongue če bi jih lahko, bi jih javno pohvalila. To imam v planu narediti s slikami, ki povedo več kot 1000 besed.
Ko smo imeli plaz, nam je stal ob strani, ker je čakal na začetek gradnje našega objekta. Ko je videl kaj se nam je zgodilo, ni pobegnil, kot npr. projektant, pa nadzornik, in pa bagerist, ampak nam je zrihtal 100 nasvetov, gratis in zraven še strokovnjaka, ki nam je full ugodno naredil sanacijski načrt. Vse kar je bilo v projektu za hišo je bilo adijo pamet, pa vseeno ni zaračunal niti EURa več, kot je prvotno ponudil v ponudbi za hišo, ko se mu še sanjalo ni, kako zaje* naloge se je lotil. Da ne govorim koliko stvari je bilo pri nas stvar prilagajanja v zadnjem trenutku.

Skratka, po vseh teh debatah o projektantskih napakah, je skrajni čas, da začnejo za svoje delo odgovarjati (finančno in moralno).
Napiši kdo je tvoj grdbenik...narei mu reklamo in to bo vsaj nekaj...vsi iščemo take gradbenike!!!

Projektante pa na sodišče,enkrat je treba začet ker drugače bo skozt tko k je....mal copy paste in grejo na dopust
...mal copy paste in grejo na dopust
ja, zato so vsi taki bogataši in jih je toliko. ti bi prav privoščil kakšne pol leta v projektivi (ngananjanje z izvjalaci, naročniki, biti psihiater, odvetnik, umetnik, eknomist,zastonj talat nasvete, delat po 12-14 ur na dan za bolj mizerno plačo kot ne, ki je zdanje čase bolj poredko vidiš itd itd).
me prav zanima, kaj bi mel za povedat kasneje. so slabi projektanti, vendar jii ni ni več kot ne trgu tudi slabih inštalaterjev, štromarjev, pravnikov, ekonomostov, kuharjev.. upal si bi celo trdit obratno.
izotop Napisal:...mal copy paste in grejo na dopust
....so slabi projektanti, vendar jii ni ni več kot ne trgu tudi slabih inštalaterjev, štromarjev, pravnikov, ekonomostov, kuharjev.. upal si bi celo trdit obratno.

Lepo povedano Izotop. Vsi smo nekje na Gaussovi krivulji.

....so tudi dobri klienti, vendar jih ni več kot je na trgu slabih inštalaterjev, projektantov, štrpmarjev....
1 2 3
Iskanje po temi