Objave: 4
Teme: 2
Ocena:
0
Živjo,
ima kdo izkušnje s samoprijavo na furs za nazaj zaradi oddajanja stanovanja? 2,5 let sem oddajala staro hiso, pa tega nisem prijavila. Zdaj razmišljam o samoprijavi, preden bi me FURS sam našel.
Zanima me ali ste dobili samo obračun davka in obresti ali tudi kazen in koliko let nazaj so vam obračunali? Lp
Objave: 62
Teme: 7
Ocena:
1
Imaš iste najemnike al imaš sedaj nove? Ti grozijo da te bodo prijavili? Al si le v sporu s kakšnim sorodnikom ravno zaradi te nepremičnine in se bojiš da te bo prijavil?
Če boš lazje spala, potem naredi samo prijavo...predloži pogodbo....od tega ti bodo odmerili davek, ki ga moreš plačat.....nebo pa nobenih obresti, kazni,.... Bodo pa malo bolj pozorni na tebe v bodoče, tko da za naprej skrbi da vse oddajas do časa in imaš pogodbo podpisano.
Objave: 170
Teme: 17
Ocena:
2
Kot so že napisali, če pobiraš najemnino v denarju in ne na TRR, ne vem kako te najdejo.
Razen tega, da te kakšen prijazen skrben sosed prijavi ali kakšen sorodnik ali celo najemnik.
Objave: 4
Teme: 2
Ocena:
0
Skrbi me ker so tujci in sploh nisem vedela da oni pogodbo prilozijo na furs za rezidentski status. Tako, da furs te pogodbe vidi zaenkrat me se niso dali v postopek in razmisljam, da je bolj pametno, da se samoprijavim za vse nazaj. Lp
Objave: 35
Teme: 8
Ocena:
0
3.8.2026 ob 10:50
(*Zadnja sprememba objave: 3.8.2026 ob 10:51 uporabnik Ella.)
Iz tega, kar si napisala, ne razumem nujno, da jim zaračunavaš najemnino. Lahko, da bivajo v zameno za urejanje okolice in plačilo položnic.
Kazen, če "te dobijo" je 400 EUR, tako da ... Pretehtaj, no.
Da boš bolj mirno spala pa do 15.2. naslednje leto (preveri na Furs strani pravi rok, ampak mislim, da je sredi februarja. Jaz vedno oddam v začetku februarja, tako da ne lovim zadnji rok.) oddaj napoved za oddajenje nepremičnin, ki jih oddajaš letos. Tako boš imela letošnje leto pokrito v čisto normalnem roku.
Iz tega, kar si napisala, ne razumem nujno, da jim zaračunavaš najemnino. Lahko, da bivajo v zameno za urejanje okolice in plačilo položnic.
Kazen, če "te dobijo" je 400 EUR, tako da ...
Da boš bolj mirno spala pa do 15.2. naslednje leto (preveri na Furs strani pravi rok, ampak mislim, da je sredi februarja. Jaz vedno oddam v začetku februarja, tako da ne lovim zadnji rok.) oddaj napoved za oddajenje nepremičnin, ki jih oddajaš letos. Tako boš imela letošnje leto pokrito v čisto normalnem roku.