PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Novogradnja in parking ali staro stanovanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sem bila na ogledu novogradnje stanovanja ( manjše kvadrature) in je res lepo, vendar ker je na gursu urejeno s parkirnimi mestom, nisem ravno za to da bi kupila. Kaj naj s tem parkingom, če nimam niti možnosti parkiranja niti pred službo. Ravno avtu, dragih najemnin in ne vem še čemu sem se odpovedala, da bi lahko prisparala za flet, zdej pa parking kupovati. Pač kao vsi imajo avto samo jaz ga nimam. 
Večkrat sem bila na ogledih rabljenih stanovanj, vendar je vedno bilo nekaj kar mi ni bilo všeč (razporeditev prostora, cena, prodajalec si je zmišljeval, kaj bo pustil v stanovanju in preko katerega posrednika/odvetnika/notarja bi urejali zadeve).
Kupi parking in ga nato oddajaj, nato pa čez tri leta prodaj, če se ti bo takrat to še zdelo pametno.
(30.9.2025 ob 18:58)Popravila na domu Napisal: Kupi parking in ga nato oddajaj, nato pa čez tri leta prodaj, če se ti bo takrat to še zdelo pametno.
Hvala za nasvet glede oddajanja. Prodati ga pa ne bi mogla kot je rekel investitor, ker se šteje v skupno kvadraturo stanovanja.Kako sploh postavim ceno za oddajanje?

(30.9.2025 ob 18:58)Popravila na domu Napisal: Kupi parking in ga nato oddajaj, nato pa čez tri leta prodaj, če se ti bo takrat to še zdelo pametno.
Jaz plačujem 100 evrov mesečno. V garaži, seveda, ne na prostem.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
(30.9.2025 ob 19:09)žirafa40 Napisal:
Hvala za nasvet glede oddajanja. Prodati ga pa ne bi mogla kot je rekel investitor, ker se šteje v skupno kvadraturo stanovanja.Kako sploh postavim ceno za oddajanje?

Oprosti, ampak to, da šteje parkirno mesto za skupno kvadraturo stanovanja je pa tako zelo sumljivo, da ti v primeru odločitve za nakup svetujem temeljito preverjanje....ali bo parking res tvoj, ali pa imaš le neko imaginarno pravico parkiranja na stavbi pripadajoči skupni površini. Če parkirno mesto nima svoje parcelne številke ali konkretne oznake dela stavbe, ki pripada stanovanju - in je kot takšna zavedena tudi v kupoprodajni pogodbi, vpisana v ZK in evidenco GURS...potem tega parkirnega mesta v lastniškem smislu - ni.

Iskanje po temi