Objave: 12
Teme: 6
Ocena:
0
Živjo,
že dlje časa hodim na oglede rabljenih stanovanj, do sedaj garsonjere in enosobna stanovanja. Nekatera so lepo ohranjena, ne v celoti in njihova cena se hitro zviša tako da... vedno dobi tisti ki več ponudi.
Zadnje stanovanje sem bila pripravljena kupiti pod pogoji prodajalca, pa sem morala čakati na odgovor nep. agenta, da je prodajalec stanovanje prodal sorodniku.
Razmišljam o dvosobne stanovanju vendar me skrbi da ne bom zmogla neke visoke ponudbe dati.. ali je res neprimeren čas za nakup stanovanja?
Objave: 151
Teme: 32
Ocena:
1
Lahko počakaš še 3 leta, daš v vmesnem času 25k€ več za najemnino, potem pa enako stanovanje kupiš še za 25k€ več (ker tudi nepremičninam raste cena zaradi inflacije) in si 50k€ v minusu.
Ali pa danes ponudiš prodajalcu nekaj več in daš razliko v žep.
Za velike investicije ni "nikoli pravi čas". Če lahko vzameš kredit in zmoreš odplačevati, potem vzemi, tudi če pod malo slabšimi pogoji. Denarju konstantno pada vrednost, zato ne sedet na njemu.
Objave: 12
Teme: 6
Ocena:
0
Bila sem pred kratkim za nakup res lustnega stanovanja, pa si je prodajalec zmišljeval ali bomo sklepali posel brez ali s posrednikom. Ker nismo ponudili večje kupnine kot so nam vsakič nabijali na nos, so povrh še hoteli vse sklepati samo preko telefona, prodajalec pa ni hotel govoriti direktno z mano. Nisem se več oglašala na telefon, ker dva dni nismo mogli spati zaradi stresa. Ali se je to že komu dogajalo? Minilo ne je, da grem sploh v nov nakup zaradi takšnega obnašanja. Enkrat sem od nepremičninskega agenta doživela arogantno obnašanje, da pač stanovanje dobi tisti ki največ ponudi in se je prav posmehoval.
Poleti sem pa morala pol meseca čakati, da mi je drug agent sporočil po SMS da je prodajalec prodal stanovanje sorodniku. Čemu sploh pol objavljajo stanovanja, če ne mislijo prodati? Ali se je treba izživljat nad kupcem takole?
Objave: 1
Teme: 0
Ocena:
0
Take a moment to <a href="https://www.easygrader.net/">explore helpful teacher tools on EasyGrader.net</a> and discover how it enhances classroom management. The platform offers smart calculators, grading support, and reliable resources all in one professional hub.