PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja delozacija

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pogodba o najemu se je iztekla, najemnik pa noce ven. google odsvetuje delozacijo v lastni reziji, grozi ti tozba za motenje posesti in odskodninskatozba
lahko celo kazenska ovadba. v ustavi je namrec zapisana nedotakljivost stanovanja ki pa ni v nicemur vezana na lastnistvo ali spostovanje pogodbe o najemu.
svetuje da se spor resuje po pravni poti z vlozitvijo tozbe zaizpraznitev stanovanja. 

torej ali so v sloveniji zakoni res taki, da lastnik nima prav nobene pravice in da je vse vezano na pravnike in sodisca, ki ogromnno stanejo, najemniku pripisati stroske je pa dostikrat nemogoce.

kaj bi se zgodilo recimo da enostavno ko jih ni njihove stvari unicis in zamenjas kljucavnico in da te kdo od sosefov ne vidi. 
ce bi se zeleli vrniti jim preprecis vstop na silo ali poklices policijo. 
ce se odlocijo da te tozijo, kaj pravzaprav lahko ponudijo kot dokaz. pogodba je izteklain so odsli pa je tvoj argument in nic ne ves o njihovih stvareh?
Pomaga pogovor, ali sodišče (kar zna trajati mesece).

Na silo nič, te bo najemnik, čeprav mu je potekla pogodba tožil za motenje posesti.
Jaz bi sel stanovanje obnavljat ...
Jaz bi ga deložiral.
Potem naj pa toži. Naslednjih 10 let. Ampak ker očitno nima denarja, je verjetnost uspeha manjša kot nič.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Tudi jaz bi ga dal ven in zamenjal ključavnico. Ne bi mu pa uničeval stvari, ampak jih v škatlah postavil nekam v pritličje.
Upam, da mu nisi dovolil vpisa stalnega bivališča? Potem pa imaš zares pravno sranje. Zato pa pogodbe vedno sklepajte v obliki notarskega zapisa  (ne samo da notar potrdi vašo - pridobiš neposredno izvršljivost) in v njo zapišite, da trajno bivališče ni dovoljeno. Čeprav baje nekatere upravne enote kar same vpišejo trajno bivališče, mi je rekla kolegica notarka. To seveda ne bi smele, ampak kregaj se potem ti z njimi....
(24.6.2025 ob 08:30)Fantocci2 Napisal: Upam, da mu nisi dovolil vpisa stalnega bivališča?

Najemniku z veljavno najemno pogodbo ne moreš preprečiti prijave stalnega bivališča. Za prijavo zadostuje najemna pogodba, soglasja lastnika ne rabiš.
Še druga pogosto napačno razumljena situacija pa nastane, ko se najemna pogodba izteče. Prijavljeno stalno bivališče ne daje bivšemu najemniku nobenih dodatnih pravic.
V mojem notarskem zapisu piše:

"6. Prijava prebivališča

Stalna prijava na naslovu najetega stanovanja ni dovoljena. Dovoljena je začasna prijava."

To bi morala upravna enota upoštevati.
Glede izselitve osebe, ki ima stalno prebivališče in prebiva v stanovanju več let pa je meni diplomirana pravnica, sicer notarka razložila precej drugače, kot ti trdiš.
Vstopi v svoje stanovanje ko jih ni, njihove stvari nekam daj, zamenjaj ključavnico in pokliči policijo da je nekdo hotel vlomiti, naj pridejo in naredijo zapisnik s tvojim imenom na njemu. Potem pa naj se pravda druga stran in išče "pravico", moje mnenje je, da je ne bo, ker rabiš čas/denar ter še marsikaj za te hece. Pač ciganska posla z najemniki.
Iskanje po temi