PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Nakup novega stanovanja v izgradnji

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Imam nekaj vprasanj glede nakupa nepremičnine, ki je dejansko še ni. Je v gradnji. Bom po praznikih povprašal tudi pri odvetniku in agenciji kaj in kako, bi se pa vseeno rad nekoliko pripravil na to kar me čaka.

Skratka zainteresiran sem za stanovanje ki se trenutno gradi. Potrebno je plačilo 10% are, ostalo pa po tem ko se dobi upprabno dovoljenje in so ugotovljene napake ob ogledu odpravljene. Sem mogoče še kaj pozabil?

Vse lepo in prav do tukaj. Sedaj pa moje vprasanje. Kako je s plačilom preostale kupnine? Skoraj polovico imam privarcevano ( se to nakaze na trr prodajalca? Kdaj? Isti dan kot banka nakaže preostali del financiran iz kredita?) polovico pa bi moral vzeti kredit (ker stanovanje se ni zgrajeno bi šlo preko akreditiva).

Skratka zanima me kako se tale moja vprašanja enostavno zapakira v prodajno pogodbo, da nebi bilo na koncu kakih nevšečnosti?

Obenem tudi prosim za kakšen nasvet pri nakupu nepremičnine,saj se s tem podvigom srečujem prvič.

Hvala vsem ki boste kakorkoli pripomogli k razrešitvi moje situacije.

Lp
V kolikor gre za novogradnjo vam naj prodajalec ali agencija posreduje splošne pogoje prodaje v notarskem zapisu.
Tam je vse zapisano kam se plačuje in kdaj.

Banka plačuje zadnja. Torej bo zahtevala od vas dokazilo, da ste vi vaš del že plačali.
To je lahko isti dan ali pa dan pred narokom.
Hvala za pomoč. Sem tudi danes z njihove strani dobil podoben odgovor.
Iskanje po temi