PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Greznica-kanalizacija

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni. 

Pred 8leti smo kupili prizidek k hiši in pridobili svojo hisno stevilko. Greznica je skupna in se nahaja na naši parceli. Zanima me če je lastnik hiše (ne nasega prizidka) upravičen do souporabo greznice? In pa še glede na to da načrtujemo priključek na kanalizacijo, me zanima če sosed lahko zapre in koplje brez mojega soglasja na svoji parceli, kjer je vpisana služnostna pot in s tem zapre dostop do mojega prizidka?

Hvala in LP
TP
Če je greznica skupna je skupna in če jo uporablja ga ne moreš samoiniciativno odklopit.

Kar se tiče posega v območje služnosti pa mora soglašati tudi služnostni upravičenec. Spet pa ne vem zakaj bi normalen človek kompliciral, če se hoče sosed priklopiti na kanalizacijo prek služnostne poti in le-to zapre (prekoplje) za nekaj ur. To je dejansko stvar parih ur, znotraj enega dopoldneva mora biti vse poštimano - se pač dogovorita, da to izvede enkrat ko vas ni doma.
[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")arhimunichr("46")si/reference/]arhitekt[/url]
Eni si komplicirate življenje.

Pogovor rešuje takšne stvari. Pogovorita se, kdaj se bo kopalo. Oboji se malo prilagodite in življenje je takoj lepše.

Več je vreden korekten sosedski odnos kot trmoglavo vztrajati na svojem prepričanju.
Če je greznica na vaši parceli, ima sosed pravico do souporabe le, če obstaja pravno dogovorjena služnost. Glede kanalizacije, sosed brez vašega soglasja ne sme zapreti dostopa po služnostni poti. Priporočljivo je preveriti zemljiškoknjižne vpise in se posvetovati s pravnikom za urejanje teh vprašanj.

among us online
Iskanje po temi