PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Vrednost stanovanja po GURSU v štiristanovanjski hiši

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Zanimam se za nakup stanovanja v štiristanovanjski hiši vendar se mi nekaj podatkov pridobljenih na spletnem vmesniku GURS ne sklada (jih ne razumem)in sicer:

1. Stavba je na gursu razdeljena na 4 dele, za vsak del obstajajo podatki o delu stavbe, težava nastane ko kliknem na vrednost dela stavbe kjer pa je podana samo skupna vrednost stavbe, spodaj pa so samo našteti vsi štirje deli stavbe. Primerjal sem z drugimi večstanovanjskimi hišami kjer ima vsako stanovanje zapisano vrednost v €. Stanovanje je sicer etažno razdeljeno kar je razvidno tudi v zemljiški knjigi. Kje lahko torej izvem vrednost posameznega stanovanja oz. zakaj ta podatek ni na voljo?

2. Uporabna površina dela stavbe in netotlorisna površina dela stavbe nista enake. Glede na to da to ni mansardno stanovanje me zanima v kakšnem razmerju naj bosta ti dve kvadraturi?
ad 2: K uporabni površini se prištejejo vsi nebivalni deli (kleti, balkoni, lože, ...), da dobimo "neto tlorisno površino" (uraden naziv je površina).
ad 1: Nenavadno je, da za del stavbe ni vrednosti. Ena možnost je, da pri delih manjka kakšen ključen podatek (pri stavbi pa ne) in zato pri delu vrednost ni navedena (če je bila delana etažna na način, da se je stavba vpisovala v kataster stavb bi moral ta razlog odpasti, če pa je etažna vpisana v ZK le po interventnem zakonu, pa bi bila lahko ta razlaga veljavna).
Ali je možno da je težava v tem da stanovanja nimajo uporabnega dovoljenja(ali kakega drugega dovoljenja) in je zato navedena samo skupna vrednost štiristanovanjske hiše?
Razlogov je lahko več, morda gre za napako... najbolje, da pokličeš GURS in jih čisto konkretno vprašaš. Saj ti bodo odgovorili.
tehnik11 Napisal:Ali je možno da je težava v tem da stanovanja nimajo uporabnega dovoljenja(ali kakega drugega dovoljenja) in je zato navedena samo skupna vrednost štiristanovanjske hiše?
Mislim, da ne.
Iskanje po temi