PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Izselitev

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lep pozdrav vsem.

Nekaj mesecev nisem placal najemnine (izgubil sluzbo) in lastnik je sel v izvrsbo.Izvrsba je ze prejeta.
Nisem se dobil kam it tako,da sem se v stanovanju.
Kaj lahko sedaj pricakujem?
Bo prisel sodni izvrsitelj in me vrgel na cesto?
Ali me bo prej obvestil "pridem ta in ta dan" tako,da imam cas vsaj kaj izpraznit?

Hvala za odgovor. Sem obupan.

Lp
Če je sklep pravnomočen izvršitelj pride in vas izseli, pri rubežu je načelno najava.

Ne razumem vas, takoj se sami odselite, zakaj čakate še na dodatne stroške, ker lastnik vas zna terjati še naprej ....
Izvrsba je bila urocena pred 10 dnevi. V kolikem casu lahko pricakujem izvrsitelja ? Sem iz Ljubljane.

p.s. ce bi imel kam,bi se ze izselil.
Glede na to da je vložil lastnik izvršbo, ali je vložil izvršbo na plačilo neplačanih najemnin ali na izselitev iz stanovanja. V prvem primeru se niste dolžni izseliti, prav tako vas ne more na silo "odpraviti", saj ga lahko tožite zaradi motenja posesti.

Izvršbo na izselitev je mogoče vložiti le v primeru, da je bila najemna pogodba sklenjena v neposredno izvršljivem notarskem zapisu. V kolikor je bil sklop o izvršbi vložen na podlagi le te, vam svetujem, da se čimprej izselite, saj bo vsak čas na vrata potrkal izvršitelj, mogoče v spremstvu policije.

Je bil v pogodbi določen kakšen rok? mislim da je celo obvezen po SZ-1

Kako se glasi zahtevek? "Dolžnik...se je dolžan v roku...izseliti iz stanovanja..." ali "Dolžnik... je dolžan v roku... plačati upniku..."?

Lp
V vsakem primeru sočustvujem z @Borut77 ker se je znašel v nezavidljivi situaciji. Danes, je prav težava, da "normalnega" človeka situacija prisili v neka dejanja, ki jih drugače ne bi naredil. Službe vsak dan bolj rizične, delodajalci ne izplačujejo plač...
In to nas dela vedno bolj nezaupljive, do soljudi. Dejansko sem sam do izpred par let vse delal na stisk roke. To je za mene pomenilo več kot sam papir, podpisan ali overjen. Danes žal ni več tako, ker vsak študira kako bo koga napi*****Če nekdo gre v akcijo z namenom nekoga napiz**** so pač za njega samo batine in nič druga.
Če te situacija pripelje do tega pa pač dvigni glavo in bodi pošten dalje.

Nikakor pa ne morem razumet, da lahko kdorkoli napiše (@memberx), da se nekdo ni dolžen izseliti in da celo lahko toži najemodajalca za motenje posesti.

To je po mojem popoln absurd in bedarija, ki si so jo ljudje izmislili in sodišče ter zakonodaja k temu prikimavata.
Predlagam, da si @memebrx kupiš stanovanje in ga daj nekomu v uporabo, brez da mu kasiraš (pa da ni član tvoje ali ožje ali širše familije ali prijateljev - recimo meni ali pa kakšnemu mlademu paru, ki si težki privošči stanovanje - zelo bodo veseli)

Če veš da imaš notarski sporazum o direktni izvršljivosti, greš kot najemnik ven, ker izvšitelj te bo izselil in zraven boš pokasiral še enormne stroške. Glede na to da nimaš za najmenino, kako bo šele z temi stroški.
Če nimaš sporazuma in ne moreš več plačevati greš tudi ven (samovoljno) in se poizkusiš z najemodajalcem dogovoriti, da ti nek znesek odpiše od dolga. Verjamem, da bi se to dalo zmeniti. Tak je fer odnos, ki si ga vsi želimo. (v mislih si obrni situacijo in si zamisli, kako bi bilo, če bi ti bil najemodajalec in kaj bi vse naredil, da spraviš nekoga ven)

Nihče od forumašev si ni odtegoval od ust, da si je lahko kupil stanovanje (in kasneje mogoče hišo in mu je stanovanje ostalo) da ga bo lahko čez leta dal neznancu v najem on pa mu ne bi plačeval in še izselil se ne bi ali pa ga ne bi mogel izseliti.

Absurd.... :evil:
@sasoj123 +1

Če zanemarimo vso zakonodajo in osebno stisko človeka, ki se je znašel v težkem položaju, pa ne morem mimo "moralne obveze".

Sicer smo z nivojem morale v naši kuri - ve se kje, pa ne bi o tem. Ampak, Borut77 verjetno ni ostal brez zaposlitve čez noč. Pa tudi če je.
Takrat je bil čas, za "odkrit" pogovor z lastnikom stanovanja. Pojasniti zadevo in se dogovoriti. Verjamem, da bi se našla neka primerna rešitev.
Pa tudi če ne - si kot človek vsaj poiskusil. Tako pa tiščanje glave v pesek - ma bo že kako - in čakanje na izselitev ........

Poglejmo drugače, morda je lastnik stanovanja - življensko odvisen od najemnine, ki jo dobi za to stanovanje. Morda mora banki vračati kredite.

Borut77 je sedaj s takšnim svojim ravnanjem dosegel to - da je še nekdo drug "v dreku". :oops:

A to pa je v redu? :roll:

Predvsem pa sem hotel povedati, da tiščanje glave v pesek in čakanje na "čudež" ( ki ga običajno NI ) ni rešitev, ampak le ustvarjanje dodatnih zapletov, stroškov, in ne nazadnje "cefranja živcev" vseh vpletenih.

Moralno, prav in pravično, bi bilo, da se Borut77 takoj izseli, lastniku stanovanja v nekem pametnem roku povrne nastale stroške, seveda pa čim prej nade novo delo.
Vem ,da ni "opravicilo" a lastnik ima se druga 3 stanovanja in hiso. Vse oddaja. Ponudil sem mu 100 Evrov na teden (prijatelji bi mi pomagali) a je odklonil.
A prav razumem, da si (sam) v najemu za stanovanje za več kot 400 € / mesec?
In ne najdeš nobenega cenejšega ali možnosti sobivanja s prijatelji?
Borut 77... (ne me razumet narobe, nikakor te ne napadam, in nikakor te ne zagovarjam)
to ni nikakšno opravičilo...
Ne glede na to kaj lastnik ima in kaj dela z tem je čisto njegova stvar.
Mogoče ne poznaš njegovega ozadja. Hipotetično ni mogel vsega prodati zaradi situacije, pa sam živi v garsonjeri, da lahko pokriva svoje dolgove. (verjetno to ni res pa vseeno)
Kaj bi naredil, če bi ti imel 3 avte pa bi nekdo prišel pa bi ti enega vzel (zaplenil) češ, saj imaš 3.
Vsak lahko dela s svojo lastnino kot sam misli, da je najbolje za njega in za lastnino v smislu dobrega gospodarja.

Resnici na ljubo, prej ko se boš izselil manj dodatnih stroškov boš imel.
Ne. 100 Evrov bi pocasi krilo tudi zapadle obveznosti in vem,da ni moja stvar koliko ima lastnik. Ima pravico do najemnine.Bi pa lahko bil vsaj malo bolj razumljiv. Ali pa ne. Ne vem vec nic. Je minilo 15 dni od izvsbe in cakam da mi bo vsak trenutek trkal na vrata izvrsitelj.
Moje mnenje je, tako kot je napisal @papež46, da se k vsakemu problemu pristopi takoj in sitematično. Tiščanje glave v pesek ni rešitev, ki bi dala lahko kakšen dober rezultat.
V vsakem primeru bi se moral z najemodajalcem pogovoriti prej, ne takrat ko sta že oba napeta in nerazumna.
In ja, strinjam se s teboj... Lahko bi bil malo bolj razumevajoč ampak
100% bi bil bolj razumevajoč, če bi mu razložil situacijo takoj ko je nastala in si imel še vsaj 3 mesece časa za rešitev situacije (varščina), kot pa sedaj, ko pa res vidi samo težave in je v paniki. V paniki pa ljudje reagiramo nerazsodno.
Saj sem mu. Predlog sem mu dal takoj. On je nato prekinil pogodbo in sel v izvrsbo.
Mislim da bi lahko razumel. Sem mu placeval REDNO 9 let. Celo to,v pogodbi je bila polovicna cena. Ostalo je dal v zep.
Hja,
ne vem kaj še naj napišem.
Jeba... Verjetno je manj stresno si začeti iskati drugo rešitev, kot pa z njim nadaljevati "vojno" in iskati rešitev na forumu...

Želim ti da uspešno rešiš zadevo, tako da bosta oba zadovoljna...
Iscem resitev a je ne vidim. Hvala vsem za "podporo". Vsaj izvrsitelj bi lahko prej obvestil "pridem ta in ta dan" ,ne pa da cakam kdaj bo trkal na vrata.
Citat:Iscem resitev a je ne vidim.

Najprej, imaš starše, prijatelje, brata, sestro?
Ali se lahko "začasno" preseliš k komu od njih?
Ne čakaj izvršitelja.
Mislim, da ti je jasno, da ta najemodajalec noče več imeti opravka s teboj.
Pustimo sedaj sentiment, razumevanje in kar je še tega ob strani.

Začni sistematično, sicer se boš izgubil.
Sedaj in do sedaj JE-kar je. Tega ne moreš več spreminjati. Rešuj probleme od danes naprej.

- Najdi možnost ( trenutno brezplačnega bivanja ) če je to mogoče.
- Zaključi zgodbo z najemom in se "po moško" dogovori z najemodajalcem kako in na kakšen način - ter seveda do kdaj - boš poravnal tvoje obveznosti do njega.
- Pojdi - če je treba od VRAT do VRAT in išči drugo delo/službo
- če napišeš poleg tvoje stiske na tale forum, kdo si in kaj je tvoja profesija, se morda lahko najde kdo, ki pa slučajno potrebuje delavca.
- če boš samo razmišljal in gledal .......... ne bo rezultata

Vem, je lahko bit pameten, ampak ........ nekje moraš začeti.
1 2
Iskanje po temi