Objave: 373
Teme: 48
Ocena:
0
S sosedi se dogovarjamo, da bi zaradi čudne meje v naravi le to poravnali (gre za ca. 150 m2). Geodet bi ta del zemljišča odmeril, zemljišče bi dobilo svojo parcelno številko,..
Zanima me kdaj naj sklenemo kupoprodajno pogodbo; je to lahko takoj, ko nam geodet sporoči številko ali moramo počakati, da se postopek vpisa nove številke zemljišča konča.
Je smiselno skleniti predpogodbo v kateri se bomo tako kupci kot prodajalci zavezali o določenih stvareh.
Hvala vsem..
Objave: 1357
Teme: 17
Ocena:
0
če je ta parcela katero bi zmanjšali, odmerili teh 150 m2 dovol velika potem bi to lahko naredili samo z parcelacijo- geodet. Koliko je velika ta sosedova parcela?
Ti plačaš na roko sosedu teh 150 m2 geodet pa ta del priključi k tvoji parceli. Seveda si nekaj sama napišita na listek da si mu plačal. Veliko manj sitnosti in stroškov. Stroškov bo ravno toliko kot z samo odmero. Geodet pa lahko spreminja max 5oo m2 oziroma 5% velikosti parcele.
Ocena:
0
Ne gre, ker je moja parcela premajhna; govorimo o samo 30m2. Ja, stroški za ta kos so pa zelo veliki. Nam je pa v interesu, ker dobiva zelo lepo parcelo, ki je nekoč ne bo problem unovčiti.
Objave: 1357
Teme: 17
Ocena:
0
se pravi tvoja parcela je 30 m2 in bi jo povečala za 150 m2 oziroma od večje bi odkupila. Ampak skupaj boš imela samo 180 m2. A ni to premalo za vnovčevat.
Ocena:
0
govorim o 30m2 možnosti povečanja glede na površino že obstoječega zemljišča (5% od najmanjše dela zemljišča, ki pa je v postopku moje) če gremo na izravnavo meje. Naša želja pa je odkup ca 150 m2 in s tem povečanje obstoječe parcele katere lastniki smo že.