PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Pravno vprašanje - farma polžev na sosednjem travniku

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
upam, da mi bo lahko kdo pomagal, razloge za vprašanje (ni zloba Smile ) bi pa zaenkrat rad zadržal zase.... izvedel sem, da bi sosed rad na sosednjem travniku postavil farmo polžev. kako lahko kot mejaš to preprečim ali upočasnim? če je relavantno, imam podporo najmanj enega soseda (ki je pa drugi mejaš tega travnika).
Tole je tema za zaklenit.
itak preprečit in to takoj!Zakaj bi sosed bil uspešen a ne?Čista Slovenska foušija in zloba.
@slocop: zakaj za zaklenit?mislim, da je vprašanje legitimno in če so pravne poti za to, jih imam pravico izkoristit.kot bi jih vsak na mojem mestu.

@marx: sem napisal da ni zloba,niti ni problem v uspešnosti.zadaj je zgolj zgodba, ki je prekomplicirana in predolga, da bi jo razlagal na forumu.še za osebni sestanek nebi bil dovolj en vikend.zato sem zastavil vprašanje v najbolj enostavni obliki, ki ima čim manj spremenljivk.če kaj, bi rad preprečil goljufijo nad tujim investitorjem (katerega kontakta nisem uspel najti),da ne grem preveč v podrobnosti.če nebi šlo za trike soseda za pridobitev premoženjske koristi na sicer legalen, a ne ravno pošten način (spomnim naj, da marsikatero dejanje naših tajkunov je bilo zakonito, a vseeno nepošteno...luknje v zakonih bodo vedno obstajale).

torej, če kdo kaj ve glede prvotnega vprašanja, bi bil vesel odgovora.ostale pa prosim,da se vzdržijo nekonstruktivnih mnenj.lahko pa prisežem na bibliji ali grobu vseh pokojnih (vse spoštovanje, naj počivajo v miru) sorodnikov, da namera ni ne zlobna ne nevoščljiva - v odgovor bodočim skeptikom moje namere.
Citat:
Citat: kako lahko kot mejaš to preprečim ali upočasnim?
Upočasniš lahko z raznimi pritožbami ter s tem povezanimi stroški.
Preprečiti bo težko. V ta namen moraš dokazati materjalno in nematerjalno škodo, ki ti jo bo ta živinoreja povzročala. Verjetno bi ti ena krava povzročala več neprijetnosti (smrad, muhe, razgled, ...), kot tisoče polžev. Ne moreš preprečiti, da sosed nebi pasel krave.
Citat:bi rad preprečil goljufijo nad tujim investitorjem
Za ta plemenit namen boš moral najti kontakt s tem investitorjem in ga opozoriti. Njegovo pa je, ali bo opozorilo upošteval.
Za hitrejši kontakt pa sosedu sporoči, da želiš ta kontakt za določen dogovor, sicer boš stvar preprečeval.
Nimam časa - sem v penziji!
Mislim da polži niso podvrsta goveda Smile
zattara Napisal:bi rad preprečil goljufijo
lepo, da imaš plemenite namene, da pomagaš čisto neznanemu investitorju, da ne bo nasankal

goljufije se prijavijo policiji, oni pa potem dalje preučujejo zadevo, če bodo v tvoji dvodnevni pripovedi našli dovolj sledi nečednih dejanj, ki jih je vredno ali potrebno raziskati oz. poiskati poiskati potencialnega oškodovanca
očitno, bo res treba poiskati kontakt investitorja...

hvala za konstruktivne konstruktivne komentarje.dvomljivci pa tujih osebnosti ne sodite po svojih Wink
Iskanje po temi