PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Goljufija

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
saj ne vem, če sem se napotila v pravi forum, če se nisem prosim za prestavitev teme..

Torej, najprej prosim vse, ki me boste kritizirali, da smo naredili napako, da se zadržite, ker je že situacija tako ali drugače problematična. Obrnila sem se po nasvet.
Pred mesecem smo se z "znancu" našega prijatelja dogovarjali, o možni dobavi materiala za gradnjo hiše. Predstavljeno nam je bilo, da lahko material dobimo po zelo ugodni ceni ampak je bila predpostavka ta, da je potrebno podati aro.
Tukaj gre za 10.000Eur. Nimamo lih odvečnih financ, zato smo seveda sklenili, da bomo to priložnost zagrabili, saj sameva parcela že 10let in čaka na hiško.
Torej čez teden dni je bilo rečeno, da bo dostavljen material, ampak je prišlo nekaj vmes, drugič ni bilo pravih ljudi na izmeni, tretjič je ta "znanec" zbolel, in četrtič se sploh ni več oglasil na telefon.
V dokaz imamo podpisan A4 list na katerem je navedeno, da je XXX prejel aro v višini XXXEur in se nanaša na dobavnico 1212, znančev podpis in njegovi podatki.
Da naredim dolgo zgodbo kratko. Ostali smo brez denarja in tudi brez materiala.
Kaj lahko naredimo??
Sem obupana ne vidim več izhoda. Vsekakor bomo jutri šli na policijo in podali ovadbo. Po podrobnem pregledu po netu smo tudi ugotovili, da je ta "znanec" našega prijatelja stari znanec policije, brez imetja.

Prosim za pomoč oz. nasvet.

Lep pozdrav,

D.
Prvo: pogovori se s tem tvojim "prijateljem" kakšen je, da te ne opozori

Drugo: pojdi na policijo, ga ovadi in čakaj

Tretjič: bodi v nadalne bolj previdna

Več ne bi vedel Sad
Mislim da edino kar lahko naredite je to kar boste. Policija, potem pa mogoče do kakšne firme ki od dolžnika izterja sredstva, če jih pač ima. Samo tu je tako... ne delajo zastonj, ko jim posreduješ podatke zadevo preverijo, nato se dogovorite za določen procent izterjanega denarja.

Iz prakse, podjetje d.o.o., bilo najemnik 1 leto, ni plačal ene same najemnine, niti stroškov, ven pa ga nismo mogli spravit. Smile.

No na koncu smo se ga znebili, denarja kljub sodelovanju dveh firm za izterjavo in prijavi na policijo nismo dobili in dvomim da ga bomo. Firma ima zaprt račun in ne dela.

Imaš pa še opcijo da kampiraš pred njegovo hišo, to sem v srednji šoli počel pred firmo, ki mi je ukradla računalnik. (nesel na dograditev rama in CD pogona, pa plačal v naprej (denar počitniškega dela) in ostal brez vsega, no ta zgodba se je razvila meni v prid).
Tu ni druga kod ,da ga prijavite.Potem pa bo kar bo.Ni mi jasno da še ti lopovi vedno najdejo nekoga.Pravite da ste ga preverli sedaj ,zakaj ne prej.V Goggle vpišeš priimek,telefon ali pač kaj od te osebe pa navadno pride neki podatek na plano.Ugodna cena se ,da dobit v vsaki trgovini ,samo ne te bit strah ali sram vprašat.Samo korajža velja Smile
Mimogrede. Ali lahko kakšne podatke, da še kdo drug ne naj*** Se mi zdi, da bi mnogim pomagalo.
Mi smo podali aro 13.3. Dne 17.3. je bilo prvo sodno opozorilo podano s strani sodišča Vrhnike, na netu.
Podala bom vse podatke tudi tukaj - o tem sem že razmišljala. Počakala bom do jutri, da vidim kako se bo odvilo na policiji.
Smo pa čez vikend poizvedovali v njegovem "domačem" kraju in ga vsi poznajo kot nepridiprava - osebo s katero ni dobro imeti opravka.
Goljuf od goljufa.
Sem že tudi razmišljala o oddaji " PREVERJENO", "SVET" in še kaj.
Bom pa premislila, saj imam dva otroka in se javno ne bi izpostavljala.
To osebo bom pa vsekakor!! Pa naj gre za varovanje podatkov in ne vem kaj.

Ne vem kaj naj, denar smo si izposodili, nekaj smo imeli in sedaj zeva prazna luknja.

Hvala vam

lp
Torej. Ime in priimek?
LJ4L - počakajte do jutri.
jani65 - ko pridobiš neko zaupanje ponavadi ne preverjaš ljudi.
Tudi če bi ga pred plačilom, ne bi izvedela ničesar.
Ja kaj pa tvoj prijatelj pravi na vse skupaj?

Kakorkoli: upam, da vamuspe kaj dobiti nazaj, ceprav po napisanem sodec mocno dvomim.
Pa kaj je ta tvoj prijatel posloval z njim?
@jani65 verjetno ne. Drugače bi vedel, da je nategun. Ali pa je samo prijatelj v narekovajih.
Ja menda. Govori on predhodnem zaupanju zato iz tega sklepam, da je prišlo do nekega posla.
@jani65 ne ni posloval z njim. Od kje se pa poznata se moram še pozanimati. Upam, da bo jutri bolj uspešen dan. Mojmu je odtrgalo in ga kar vneto išče. Upam, da ne bo prišlo do kakšne neumnosti. Smo pa res pošteni državljani in še dan danes ne morem verjeti, da se takšne stvari še lahko zgodijo.
To z sodiščem mi je sumljivo bom jutri zopet poklicala, če mi lahko kaj več povedo.
Joj vidim, da enega posta nisem shranila.
Da pojasnim.
Prijatelj nam ga je priporočil, za dostavo zemlje.
To zemljo nam je pripeljal 3x in smo jo na koncu plačali. Dobili smo jo dosti ceneje od redne cene.
Šele na to, smo se začeli dogovarjati glede materiala, torej "prijatelj" o tem materialu ne ve ničesar.
1 2 3 4 5 ... 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi