PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Prosim pomoč za ureditev stanovanja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S punco kupujeva stanovanje.
Prilagam slikco -tloris stanovanja.
Ker imava enega otroka in verjetno ni zadnji naju je strah da nama bo stanovanje postalo kaj kmalu premalo, zato me zanima če mi lahko kdo pomaga pri preureditvi prostorov, oziroma kakšen dober predlog kaj bi se dalo narediti da bi dobila še vsaj eno ali celo 2 sobici zraven.
V mislih sem imel da bi tisto steno (označena z črno) nekako podrla in zasteklila balkon in tam imela jedilni kotiček zraven dnevno sobo, po sredini bi naredili pregradno steno in bi dobila še eno splanico.Zdaj ali je možno tisto steno podrti ker je verjetno nosilna nevem??
Naj omenim da je stanovanje novo, kuhinja je že že zmontirana.
Stanovanje je v prtljičju ima pa zunaj še Atrij 47m2.
Hvala za vaše predloge.

ŠE SLIKCA:
[url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/?E/9j/2oiuGADM/stanovanje-tlorisunichr("46")png][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/E/9j/2oiuGADM/stanovanje-tlorisunichr("46")jpg[/img][/url]
Stanovanje sicer ni obleka, ampak tam tudi ne kupiš NOVE srajce z namenom, da jo boš doma strigel, trenal in paral, da ti bo ustrezala.

Na 65m2 - je to kar hočeš imeti nemogoče. Pa četudi mogoče, boš uničil funkcionalnost stanovanja.

Ker je tole verjetno blok, ta rušenje tiste "črne" stene, če drugega ne rabiš soglasja ostalih EL, dvomim pa, da je tole nosilna zadeva.

Vsi stroški in monade, ki jih boš imel, bodo kar občutni. Za tadenar raje kupi večje in tvojim potrebam primernejše stanovanje.

ps

Atrij je sicer fino imeti, v ceni stanovanja je kar nekaj € za atrij, praktične funkcije pa nima. Vsaj glede na kulturo/nekulturo stanovalcev nad teboj.
Še mogoče ima kdo kak predlog?
Sem začel razmišljati o tem, kaj bi pridobil, če bi podrl steno med kuhinjo, dnevno in hodnikom. Pa razni kompromisi... Potem sem še enkrat prebral tvoj post in ugotovil, da stanovanja (upam da) še nisi kupil. Ni edino na trgu. Čeprav ti je sedaj zelo všeč, bi ob predelavah postalo skropucalo kompromisov.

Se popolnoma strinjam s papežem (čeprav sem ateist :lol: ).Splača se ti razmisliti o vsakem odstavku. Kratka in jedrnata poanta, mi je kar malo žal, da sem oskrunil tekst:
papez46 Napisal:Stanovanje sicer ni obleka, ampak tam tudi ne kupiš NOVE srajce z namenom, da jo boš doma strigel, trenal in paral, da ti bo ustrezala.(V rabljenem stanovanju ti ni škoda prestaviti/zamenjati kuhinje, sten,...)

Na 65m2 - je to kar hočeš imeti nemogoče. Pa četudi mogoče, boš uničil funkcionalnost stanovanja. (Utesnjena kuhinja/dnevna soba in par klavstrofobičnih "celic".)

Ker je tole verjetno blok, za rušenje tiste "črne" stene, če drugega ne, rabiš soglasja ostalih EL, dvomim pa, da je tole nosilna zadeva. (Birokratske, morda celo nepremostljive ovire.)

Vsi stroški in monade, ki jih boš imel, bodo kar občutni. Za tadenar raje kupi večje in tvojim potrebam primernejše stanovanje. (Magari rabljeno, samo da je razporeditev prostorov ustreznejša.)

ps

Atrij je sicer fino imeti, v ceni stanovanja je kar nekaj € za atrij, praktične funkcije pa nima. Vsaj glede na kulturo/nekulturo stanovalcev nad teboj.
Iskanje po temi