PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Nakup nepremičnine - pomanljkivosti pri prodaji

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Pred časom smo podpisali pogodbo s prodajalcem o prodaji hiše , ni še notarske kupoprodajne pogodbe je v teku(smo pa že preseljeni).

Na hiši so mi bruisili parket in je bila slaba elektrika in zaradi prevelike obremenitve je crknila glavna varovalka na elektro strani, sem šel na podstrešje in videl da se pod pločevinasto streho nahaja azbestna streha. Poiščem elektro škatlo od elektra na kateri odstranjena varovalo in sem brez težav menjal varovalko (25A).

In ko sem v spodnji etaži pogledal v elektro omarico s števcem sem viodel veliko 25A varovalk, ki jih nikjer v hisi ne potrebujes največ kaj potrebuje je bila 20A.

Kaj naj naredim, glede strehe in elektrike v nobenem primeru naju stranka ni obvestila o tem, prav tako nismo preverjali podstrešja ker je povedala da je samo podstrešje?

KAj se naredi nova pogodba v kateri se zmanjša cena?

Azbestne plošče imajo tudi svoj rok trajanja, koliko so nevarne, čeprav so na podstrećju, saj mi to v bistvu pomeni dodatne stroče odstranive in odvoza azbestnih plošč.

Za odgovore se vam iskreno zahvlajujem in vam želim vse najlepše.
Kaj tebe pravzaprav sploh žuli?
"Salonitke", ki najbrž še vsebujejo azbest?
Ali elektro omarica z glavnimi varovalkami?

Če salonitke pustiš pri miru, bodo tudi one tebe. Ne hodi na podstrešje iz dolgočasja, pa otrok ne spuščaj gor.

Za elektro pa lahko stopiš do lokalca, razložiš kako in kaj ter mu poveš da na omarici nimaš plombe in da nočeš kakšnih kasnejših težav zaradi tega, pa naj ti predlaga kaj storiti (stisnit plombo pa mir). Pa ne jih utrujat v tako zmedenem stanju, v kakršnem si spisal nerazumljiv prispevek/vprašanje...
V omarici pri števcu pa vse 25A zamenjaj z 20A, da dobiš malce selektivnosti. Ne pa s tem izključiš možnost pregoretja glavne varovalke, če preko več različnih vtičnic preobremeniš glavno.
Iskanje po temi