PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Realna cena

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Saj vem, da je realna cena tista, ki jo je kupec pripravljen plačati, pa vendar me zanima, za koliko mislite, da bi teh časih šla ta hiša (priznam, da nimam pojma o trenutnih razmerah na trgu):

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id_regije=1&nep=2&posr=1&detail=5588026&pic=1953491.jpg">http://www.nepremicnine.net/nepremicnin ... 953491.jpg</a><!-- m -->
Cena je za moj doseg ZF, vendar bi na prvo žogo ustrelil med 250-300k€.
zf? kaj pa je to?
po moje je cena zelo visoka. vem kje se nahaja in je idealna za nekoga ki hoce biti blizu ljubljane. ker se pogosto vozim mimo teh his sem se vedno spraseval kdo bo to kupil. mlada druzina potrebuje solo, vrtec, trgovino, zdravstveni dom....zato je za nakup potreben dober premislek. AVTO JE TUKAJ OBVEZEN ZA VSAKO OBVEZOST.
magi Napisal:zf? kaj pa je to?

znanstvena fantastika => beri nedosegljivo Smile
pip123 Napisal:po moje je cena zelo visoka. vem kje se nahaja in je idealna za nekoga ki hoce biti blizu ljubljane. ker se pogosto vozim mimo teh his sem se vedno spraseval kdo bo to kupil. mlada druzina potrebuje solo, vrtec, trgovino, zdravstveni dom....zato je za nakup potreben dober premislek. AVTO JE TUKAJ OBVEZEN ZA VSAKO OBVEZOST.

Mi smo sicer mlada družina in tudi nam je izklicna cena izven dometa. Je pa to skoraj edina hiša, ki mi je všeč po zasnovi in je tudi sicer ne bi šla na prvo žogo spreminjati.

Kakšna je okolica, koliko stran je cesta? In res, koliko mislite, je realna vrednost te nepremičnine?
predlog:
- preveri oglase ostalih nepremicnin v blizini in primerjaj velikost/stanje da dobis orientacijsko vrednost ponujene cene
- preveri v prostor.gov.si po kaksni ceni so bile dejansko sprovedene transakcije na tistem koncu.
- če poznaš hišo, poišči v ZK lastnika in ga direkt vprašaj, za koliko jo da, ali ustreli svojo ponudbo.
- poišči ceno parcele na tistem koncu in kalkuliraj, koliko rabiš, da si postaviš hišo: na brzino sem našel npr. dobrih 800m2 za 80k€ - Se pravi so cene parcel okoli 90-120€/m2. Hiša na ključ neto 200m2 (kot je v oglasu) te pride ca. 170-200k€ (na hitro cena od Lumarja - za primer) + KP/PGD/temelji&co ca. 40k€ vse na ključ in si spet nekje pri 300k€.

Realna cena: če hiša ni pod rubežom in se ne bo na silo prodajala, je "realna" cena še vedno nekje tam, kot sem napisal zgoraj.

Koliko pa bi vi dali zanjo? Oz. do kod se lahko (financno) stegnete?
Ja po tej logiki je parcela 50.000, hiša na ključ 180.000, 40.000 papirji. Še vedno imaš potem 30.000 za ureditev okolice in nabavo notranje opreme. Pa to bo vse po lastnih željah.

Pa pozanimaj se koliko plina pokurijo na sezono. Naj ti pokažejo račune. Moj sosed je pokuril za 1700!
Tole nikakor ni zelo visoka cena. Bi vi tako hišo, na tej lokaciji, če bi bila vaša prodajali za slabih 400k€?
Btw., ne vem sicer kako je s ceno parcel v Skaručni, vendar okoli mene - pa sem tudi pod Š.goro, so zazidljive parcele med 250-350 €/m2. Tako, da je cena, ki jo je postavil PowerNight samo pobožna želja.
Torej, hiša nikakor ni poceni, draga pa tudi ne :wink: .
Jaz sem računal na 300.000, pa sem še našel foro z proračunom za ureditev okolice in notranjo opremo. Ceno parcele sem vzel po postu nad mano, kar poglej si kaj je napisal gt001.

Sicer pa nimam motivacije, da grem raziskvat na prostor.gov.si koliko so zaresne cene v tem koncu.

Strelki pa svetujem, da ne kupi hiše preden ne spozna dodobra trga, ker se nekateri še vedno niso zbudili v kruto realnost, da so cene nepremičnin še vedno prenapihnjene.
Ja, mino s ceno parcele sem podstavil jaz - na osnovi oglasa na nepremicnine.net.

Za nenamerno zavajanje se opravicujem Smile
Meni je predraga, pa malo vrta okrog ... sploh mi gredo na živce oglasi v katerih nabijajo cene in poudarjajo, da je ta hiša oh in sploh pa super moderno opremljena in atraktivnega izgleda in nevem kaj še vse. Pač da je atraktivnega izgleda in moderno opremljena je zelo subjektivna ocena ... jaz bi v tejle naprimer menjala stopnice, kamin je kar nekaj itd. Skratka kot kupcu bi mi bilo pomembno, da je v oglasu tloris, da ko pridem tja, da mi prostor sede oz. da v njem vidim potencial (neglede na opremo in barvo sten), kaj si pa lastnik misli o nepremičnini mi je pa povsem vseeno.
Več glav, več ve ...
Višje na gorenjskem, popoldnoma opremljena novogradnja (200 m2), na kupljeni parceli po 100 eur na kvadratni meter (parcela cca 900 m2) pride brez kakršnegakoli zaslužka 325 k€ z opremo.
Vem, ker je gradila znanka.

Tako da, glede na to da je ta lokacija bolj elitna, me cena sploh ne preseneča...

Problem ni v gradnji, problem je v cenah parcel ki so absolutno preveč zasoljene. Ko se bo to spustilo, bodo tudi cene nepremičnin normalne.

Včasih sem mislila da lahko dobiš novogradnjo s precej veliko parcelo za 250 k. Nope, mogoče na štajerskem ali v Prekmurju....

Take so pač cene, kdo bo pa to kupil je pa drugo vprašanje. Jaz za 400 + nekaj kvadratov toliko denarja ziher ne bi dala, pa lahko hiša stoji zaradi mene na samem Bavarskem dvoru sredi LJ.
pip123 Napisal:po moje je cena zelo visoka. vem kje se nahaja in je idealna za nekoga ki hoce biti blizu ljubljane. ker se pogosto vozim mimo teh his sem se vedno spraseval kdo bo to kupil. mlada druzina potrebuje solo, vrtec, trgovino, zdravstveni dom....zato je za nakup potreben dober premislek. AVTO JE TUKAJ OBVEZEN ZA VSAKO OBVEZOST.

Kaj je tukaj elitnega?
Hvala za vaša razmišljanja. Vsekakor se brezglavo ne bomo odločali, ker so tile cajti res čudni:-(
1 2
Iskanje po temi