PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja težava glede solastnišva/lastništva?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni! Forum prebiram že dlje časa in me zanima, če ima kdo podobni primer, ali ga zna približno rešiti, oz. svetovati. Moja situacija: pred leti sem si uredil stanovanje do potankosti, v hiši svojih staršev. V hiši je še brat, ki ima nad mano pravtako stanovanje, za hišo pa ima delavnico, v kletnih prostorih pa sta starša. Pred leti se je k meni priselila punca (sedaj žena). Problem je sledeči in sicer, da brat karnaprej širi in vlaga v delavnico. Mene in sedaj naju nihče nič ne vpraša, tako brat, kot starši, ampak delajo po svoji glavi... ko pa je potrebno pomagat glede financ sva pa dobra. Zanima naju, kako rešiti problem lastništva glede na to, da sta starša še vedno živa in glede na to da se karnaprej nekaj vlaga in tej posodi ni dna! Starša pravita, da bo to vse najino (moje in bratovo)! Potrebno je pa iz meseca v mesec vlaganje, reševanje tekočih stroškov, itd...
Z ženo nikakor ne prideva do dna in tudi midva sva si glede njih v laseh. Brat se boji (mi je povedal) da bom, ko bo to moje, moj delež prodal in se izselil... ga boli, ker on vlaga midva pa nič. Logično, da ne bova nič vlagala saj ni najina firma (vse je povezano z njegovim podjetjem). Prosim svetujte kaj naj narediva, ali naj vstrajava tu ali naj se preseliva. Meni je hudo vse pustiti za sabo, ker je moj vložek v stanovanje in del okolice kar visok! Za odgovor se zahvaljujeva in lep pozdrav s čim manj problemi! Wink
Predlagam čimprejšnji dogovor razdelitvi premoženja v naravi.
Ne razumem najbolje.
Za hišo je delavnico, ki jo uporablja brat za delovanje njegove firme. Kaj imata vidva z vlaganji v njegovo delavnico?

Moj nasvet je vedno preprost: čisti računi, dobri prijatelji.
In boljše prva zamera, kot zadnja.

Verjamem, da sta veliko vložila v stanovanjsko hišo, vendar če to počnete nedokumentirano, bo slej ko prej počilo.
Kot zgoraj "hisamiha" predlaga: čimprej dogovoriti in podpisati razdelitev premoženja in delilnik skupnih stroškov. Če to ne gre, pa čimprej drugam, ker bo to na dolgi rok najboljša rešitev.
Če jaz prav razumem ... V bistvu je v primeru spora tvoj brat na slabšem?

Če je mogoče ločiti hišo in delavnico, da bo brat v celoti lahko lastnik delavnice, potem to uredite (je sicer strošek, ampak potem bo njegov vložek bolj na varnem kot je zdaj). In upam, da nista pregovorna slovenska sorojenca, ki sta zaradi par tisoč evrov sposobna zgristi drug drugega in pozabiti, da sta oba sesala mleko pri isti mami.
Hvala za odgovore... mi je jasno kaj hočete povedati... s temi vlaganji je dolga zgodba... in bil sem tudi zaveden... konkretno bova premislila...sva pa oba na strani, da bo veliko lažje življenje če greva na čisto svoje... hvala ... Lep pozdrav
Iskanje po temi