PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Vpis v ZK

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Koliko časa traja po novem?

V četrtek je notar vložil predlog, v ZK je bila takoj vidna plomba. Koliko časa traja, da se v ZK vidi novega lastnika?
Mi smo vlozili 15.6. pa je se vedno stanje "002 - zadeva dodeljena odgovorni osebi". Po mojem, ce ne bo do 15.7. (kar v tvojem primeru ziher ne bo), se do 15.8., ko so sodne pocitnice, ne bo dogajalo kaj dosti.

Koliko pa ti je notar racunal za to, da je vlozil ZK predlog?
Koliko časa traja je čisto odvisno,...midva sva za parcelo dala vlogo (za spremembo lastnika) konec februarja in še vedno ni Sad

Sem jih klicala tja in je rekla da ko bo pač bo,...medtem sta pa že dva kolega v roku enega meseca imela to stavr urejeno, ne vem točno po kakem ključu imajo to narejeno :?
Mogoče bi uporabili prednostni vpis?

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=1&t=2658&st=0&sk=t&sd=a&hilit=prednostni+vpis+v+zk&start=15">viewtopic.php?f=1&t=2658&st=0&sk=t&sd=a&hilit=prednostni+vpis+v+zk&start=15</a><!-- l -->

Bom to tudi sam prav kmalu preizkusil v praksi. Če se bom spomnil na to temo, poročam.
Pa lahko ta prednostni vpis dam naknadno, glede na to, da je bil predlog za spremembo oddan že februarja 2011?
urska86 Napisal:Pa lahko ta prednostni vpis dam naknadno, glede na to, da je bil predlog za spremembo oddan že februarja 2011?

Po 1.5. so zadeve rahlo drugačne. Zadev ne rešuje več lokalno pristojno sodišče, ampak sodišče, ki ima najmanj "gužve". Tako se recimo naša vloga za Lj. obdeluje v Nm. Kako gre zadeva hitro/počasi, bom pa lahko povedal, ko bo vpis izveden.

Je pa ta prošnja za prednostni vpis vsekakor dobrodošla zadeva... Žal prej nisem vedel zanjo. Bomo pa drugič sprobali. :lol:
Zdaj imam pa jaz eno vprašanje. Dobil iz sodišča sklep o vpisu nepremičnine na moje ime. Plačati je potrebno v roku 8 dni (hm zdaj so počitnice, pa če te ravno ni doma :evil: ), drugače se smatra, kot da je zemljiškoknjižni predlog umaknjen. Sklep sem dobil prejšnji četrtek 14.7. in isti dan plačano €20. Spremljal v petek in celi vikend, če sem že vpisan kot novi lastnik, pa še nisem. Ker sem mislil, da ima online ZK kakšen zamik, sem šel danes na sodišče in tam preveril na njihovem računalniku, če sem že vpisan, pa je še kar stari lastnik. Zdaj me pa zanima, koliko časa ste drugi čakali od dneva prejema sklepa in plačila na vpis kot novi lastnik? Sem mislil, da to takoj vpišejo, ko je sklep sprejet.
Ko sva midva kupovala zemljišče, je trajalo več kot dva meseca, da sva bila vpisana kot lastnika in da sva lahko pričela s pridobivanjem soglasij za gradnjo. Se je pa vse skupaj dejansko odvijalo ravno takšen čas (junij-september).
Kaaaj? A od prejetja sklepa, da sem jaz novi lastnik parcele je sedaj potrebno čakati še dva meseca samo da me bodo vpisali? V ZK trenutno piše:
Stanje zadeve: 303 sklep o vpisu odpravljen
Način odločitve o vpisu: 10 vpis dovoljen v celoti
A je to to? In sedaj čakanje 2 meseca, ko je itak vse jasno, da je z kupoprodajno pogodbo in stanjem nepremičnine vse ok?
Iskanje po temi