PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja garancija_nova hisa_hidroizolacija

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
pri novogradnji se je čez čas(leto -leto in pol) pojavilo zatekanje vode v delu kletnih prostorov ki so obdani komplet z zemljo.
Glede na opaženo sem ustno obvestil izvajalca del da si zadevo ogleda in sanira.
Obrtnik ki je prevzel kompletno gradnjo hiše je imel s.p in sedaj ko je potrebno napake odpraviti je odšel v pokoj - s.p pa je prevzel njegov sin.
Nato smo odkopali hišo in si ogledali hidroizolacijo, ter ugotovili da je nestrokovno izvedena (slabo nalepljena folija, nepravilno položen stiropor, nepripravljene stene,slab predmaz ibitol,...),kar smo tudi slikovno dokumentirali.
Glede na videno sem predvideval da je HI komplet slabo izvedena in se odločil da odkopljem celoten objekt ter ga pravilno saniram - HI na novo.
Pisno sem pozval izvajalca del na odpravo napak, v nasprotnem primeru bom dal sanirati škodo drugemu podjetju in mu preposlal račun.
Nakar je prišel na objekt in sam začel popravljati z slabšimi materiali in samo določen del; ter naredil še slabše kot je bilo!
Sedaj pa Vas prosim za nasvet, kako naj postopam.

-ALi mi lahko obrazložite kakšna pravna sredstav lahko uporabim pri nadaljnem
reševanju problema ki ga imam z izvajalcem?

Z nasvete se Vam vnaprej zahvaljujem Sad

Izvajalec je dobil vse plačano!!! :evil:
Rad bi ti pomagal pa ne vem kako,ker imam isti problem.
Dobil odgovor od tržne inšpekcije!
Najprej treba doreči ali uveljavljate pravice iz naslova garancije (če jo imate) ali iz naslova stvarne napake!

Za neustrezno opravljeno storitev (stvarna napaka) lahko uporabite določbe 37.člena do 39.člena ZVPot(Zakon o varstvu potrošnikov).

Če NI spora o obstoju napake, se potrošnik za uveljavljanje reklamacije lahko sklicuje na 38.člen ZVPot, ki določa da ima potrošnik pravico od izvajalca storitve zahtevati:
-odpravo pomanjklivosti
-ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju s pomanjkljivostjo pri opravljeni storitvi
-ali ponovno opravi storitev
-ali vrne plačani znesek

Pri meni bom uveljavljal stvarno napako ker gre za neustrezno opravljeno storitev s kvalitetnimi materiali.

Upam da sem kaj pomagal, ker nas je sigurno VEČ takšnih nesrečnikov!
Iskanje po temi