Objave: 878
Teme: 139
Ocena:
0
Še eno mogoče komu smešno vprašanje pa vseeno.
Kam se moram iti pozanimat od kje bo se na mojo parcelo vleklo elektriko ,vodovod kam bodo speljane meteorne vode in letos bi naj zgradili tudi kanalizacijo po vasi.(se pravi bo večji komunalni prispevek).Moram to vprašati posebej elektro,posebej komunalo itd ali mi to vse odgovorijo na občini.Grem samo tja vprašat ali moram podati kake obrazce?
Ali jaz plačam vse stroške celotnega speljevanja ali jaz plačam samo priklop na mojo parcelo ali tisto do moje parcele tudi jaz krijem.se pravi izkop in podobno?
Objave: 3209
Teme: 61
Ocena:
17
Potek priključkov ti določi arhitekt v idejni zasnovi, glede na potek obstoječih komunalnih vodov (najbolj logično rešitev). Potrdijo jo soglasodajalci s soglasjem za priključitev (se pravi vsak posebaj).
Priključek za tvoj objekt financiraš sam (od komunalnega voda do tvoje hiše). Vključno z izkopom in priključitvijo.
Če je potrebna izgradnja sekundarnega voda (na katerega se v prihodnosti priključujejo tudi drugi uporabniki), pa se lahko malo pogajaš.
Objave: 7496
Teme: 227
Ocena:
0
Mene so za kanalizacijo pošiljali od Poncija do Pilatesa, na koncu pa sem dobil kopijo načrta od projektanta. Zastonj seveda.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Ocena:
0
[quote="vuego"][u]Potek priključkov ti določi arhitekt v idejni zasnovi, glede na potek obstoječih komunalnih vodov (najbolj logično rešitev). [/u]
Hvala za odgovor ampak mene zanima kje lahko jaz preverim kje se nahajajo najbolj logične rešitve speljevanja komunalnih vodov.Če namreč ugotovim da bo to malo dražje bi se še lahko po moji logiki lahko z lastnikom parcele ki jo kupujem pogajal za ceno komunalno NEopremljene parcele.
Ali se motim?
Objave: 76
Teme: 5
Ocena:
0
Potek komunalnih vodov lahko vidiš tudi na geodetskem posnetku, ki ti ga pripravi geodet. To seveda ni zastonj. Če pa imaš poznanega kakšnega geodeta, lahko stopiš z njim v kontakt in imaš celo zastonj vpogled.
Objave: 3259
Teme: 15
Ocena:
0
Najbolj ziher se zve od sosedov, ki so v kratkem delali kakšne priključitve. Podatke o poteku vodovodnih in kanalizacijskih vodih bi naj imeli tudi na občini, kjer je parcela, ali pa vsaj tam, od koder se dobivajo položnice za vodo. Za elektriko vprašaš rajonca, za telekomunikacije pa katerega iz tele ... .
Objave: 75
Teme: 12
Ocena:
0
lahko si pomagaš tudi s portalom prostor: <!-- m --><a class="postlink" href="http://e-prostor.gov.si/">http://e-prostor.gov.si/</a><!-- m -->
vsaj informativno vidiš, kje potekajo vodi
Ocena:
0
Zanima me sledeče:
Sosed bo graditi začel jeseni jaz pa imam namen spomladi drugo leto.Oba nimava še elektrike niti vode na parceli se pravi bova morala potegniti do parcele.Zanima me ali si bo on sedaj potegnil od prvega prostega voda k svoji parceli vse, kasneje pa jaz samo od njega ali morava sedaj že oba skupaj financirati ali kako to gre.Kaj če jz začnem komaj čez 2 leti potegnem samo od njegove parcele ali plačam celotno investicijo(izkop za kable itd)od začetnega voda.Ne verjamem da je glih tako ker sem jaz tako na boljšem.Ali?
Objave: 4477
Teme: 98
Ocena:
4
Fer bi bilo in za oba najboljše, da do njega naredita skupaj (skupno delo, skupni stroški), naprej od njega do tebe pa samo ti. Tako smo ko sem gradil sosedom omogočili nov dovod vode, do mene smo ga plačali vsi skupaj, od mene naprej pa samo oni oziroma vsak sam.
Če sosed naredi sam na svoje stroške, boš v vsakem primeru od njega rabil služnost za priklop. Če ne drugega, ti to služnost lahko pogojuje z določeno vsoto. Jaz bi se z njim že zdaj zmenil kar sem zgoraj napisal, če je pa mogoče sumljiv pa tudi že takoj sklenil služnostno pogodbo, ki ti omogoča priklop na komunalno infrastrukturo na njegovi parceli.
Če ne boš direktno vlekel k sebi, pa razmisli vsaj o položitvi cevi, da ne boš sosedu čez leto ali dve pol parcele na novo razkopal. Tako je moj sosed, ko je gradil, do moje parcele že pustil cevi za priklop telefona in elektrike, jaz pa naprej do naslednjega soseda. Vsi priklopi so bili zato izvedeni ceneje in hitreje. Le pri elektru pazi - hočejo imeti pregled ozirom nadzor nad deli. Če boš vlekel cevi do svoje parcele, se dogovori tudi z rajoncem da bo dal od sebe nek papir da zadeva štima, ko bo naredil pregled pri sosedu. So bili že primeri, ko so kljub položeni cevi zahtevali izkop, da so videli kako je položena cev, ozemljitev itd.
LP,
Samojed