PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Sluznost hoje in voznje na cesti

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
Imeli smo 3 m svoje ceste.Najprej sta soseda zavajala, da gre cesta v javno dobro a na obcino nista dala vloge.Kasneje sta ustanavljala sluznost hoje in voznje.Dogovorjena je bila enakovredna, podpisana pa neenakovredna sluznost hoje in voznje.Kasneje so rasparcelirali travnik v cesto in parcele in se je sluznost prenesla na prvi del ceste in parcele.Sluznost so zapisali v ZK, katera je narobe vpisala od sticiscne tocke, do sticiscne tocke in tako sem ostal brez sluznosti in 6 m siroke ceste. Sosedje so pridobili 1. gradbeni pogoj , urejen imajo dvosmerni promet, jaz pa enosmerni promet. Kako gre to skupaj, pa nebi vedel, zato se obracam na vas in se vam v naprej zahvaljejem za odgovore?
miso Napisal:Pozdravljeni,
Imeli smo 3 m svoje ceste.Najprej sta soseda zavajala, da gre cesta v javno dobro a na obcino nista dala vloge.Kasneje sta ustanavljala sluznost hoje in voznje.Dogovorjena je bila enakovredna, podpisana pa neenakovredna sluznost hoje in voznje.Kasneje so rasparcelirali travnik v cesto in parcele in se je sluznost prenesla na prvi del ceste in parcele.Sluznost so zapisali v ZK, katera je narobe vpisala od sticiscne tocke, do sticiscne tocke in tako sem ostal brez sluznosti in 6 m siroke ceste. Sosedje so pridobili 1. gradbeni pogoj , urejen imajo dvosmerni promet, jaz pa enosmerni promet. Kako gre to skupaj, pa nebi vedel, zato se obracam na vas in se vam v naprej zahvaljejem za odgovore?

Tole je pa malce zakomplicerano...
Najprej v razjasnitev,
1. kdo je lastnik parcel, kjer se je ustanavljala sluznost.(Vi, ali soseda,ali nekdo tretji)
2. Kdo od teh so (ste) pogodbene stranke
3. je teh 3 metrov poti na vasi parceli, ali je tudi sluznost (se pravi na tuji parceli)
4. ne zastopim cist tega dela " Dogovorjena je bila enakovredna, podpisana pa neenakovredna sluznost hoje in voznje"... Kdo se je dogovarjal in kdo podpisal, ter kaksna je vasa vloga v teh dogovorih-podpisu... Ste lastnik katere parcele, ste uzivalec sluznosti...
5.Po vsej verjetnosti v ZK ni precizirano od kje,do kje gre sluznost... za to je obicajno pogodba. Tako je verjetno "napaka" v sami pogodbi,ne v ZK.
6. mogoce bi nekako skiciral parcele in "poti", da imamo predstavo o cem govorimo..

Vprasanj je se veliko,a najprej postavimo zadevo v priblizne okvire, nato pa naprej
Solastniki ceste so bili v času podpisa pogodbe soseda,stric,moja mama z naše strani ceste in sosedje zdruge strani ceste. Sosedje so imeli vzporedno zraven, naše ceste 3m svoje ceste niso pa imeli razparceliranega travnika, zato sta soseda z naše strani in sosedi, z druge strani ceste ustanavljala služnost hoje in vožnje.V času podpisa pogodbe sem bil lastnik parcel, ne pa ceste,zato nisem bil podpisnik pogodbe,sem pa cesto uporabljal.V pogodbi je precizirano do kje gre služnost za nas in do kje za sosede.Na sosedovem imamo omejitev,sosedje pa na našem nimajo omejitve v dolžini ceste.V ZK pa so storili tekstovno napako DO namesto OD,stičiščne točke (križec na načrtu),3m širine in 30m dolžine.Tako je sosed pridobil našo celotno cesto, mi pa niti služnosti, katera je bila dogovorjena.
Sliko se posljem!
Iskanje po temi