PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja NAJEM STANOVANJA

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lep pozdrav
Pred 30 leti sem dobil privat najemno stanovanje z "neprofitno" stanarino. V pogodbi sem se zavezal, da sam vzdržujem stanovanje (90 let staro hiško s 43 m2) in kidam sneg. Vmes je bilo potrebno delati še na vrtu itd. Naknadno sem podpisal aneks, da ne morem zahtevati vložka v stanovanje, če se mi prekine pogodba oz.se izselim. redno sem vse vzdrževal (nova elektrika, kanalizacija-jo ni bilo, prekrivanje strehe, nov dimnik, nova kopalnica-je ni bilo itd.). Moral sem prispevati za domofon (ga nisem žele), za avtomatska vrata (jih nisem hotel). V glavnem stroški kot, da sem lastnik. Sedaj me zanima, če se odselim ali lahko kaj zahtevam in kaj lahko odnesem ven?
Hvala za odgovor in LP
Zakaj si pa vlagal če nisi želel? Načeloma lahko odneseš kar ne bo posegalo v bistvo tistega kar nisi najel. Torej če si kupil avtomatska vrata in če so lahko navadna jih seveda lahko odmontiraš. Inštalacij pa seveda ne boš mogel kar populiti brez da bi se poznalo.
In kako se je izšlo vse skupaj?
Iskanje po temi