PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Sosed nagaja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Imam parcelo na kateri moj sosed (sosrodnik), občasno kuri svoje smeti in odpadno travo. S pogovorom nič ne dosežem, kadar pridem na parcelo vidim ostanke, ki so ostali od kurjenja.
Zanima me, kaj lahko v takem primeru naredim.
Morda misli, da si je z leti pridobil te vrste služnost.

Če te tako hudo moti, boš riskiral za ograjo, vsaj z njegove strani. Daleč okoli verjetno ne bo nosil odpadnega kuriva. Morda za začetek poizkusiš s provizorično, kot jo naredijo policaji - navadni koli in eden ali dva plastična traka.
Nimam časa - sem v penziji!
V skrajni sili tožba za motenje posesti, ki se na sodiščih izvajajo prednostno in bi morala biti hitro zaključena. Res pa je, da po tej tožbi na kakšno nadaljno komunikacijo težko računaš.
Na žalost bom moral res pravico doseč z civilno tožbo motenja posesti. Ograjo že imam pa verjetno to ni dovolj.
Kupi pri kakšnem starinarju tablice "Achtung Minen!", malo jih razpostavi po parceli, pa bo mir... Wink
Kako je že šlo nekdaj? KLIN SE Z KLINOM IZBIJA. :wink:

Ker te moti njegovo početje na tvoji lastnini - naredi enako.

Na parcelo pripelji kake odpadkeod doma, pokosi travo in obreži drevje in grmovje.

Vse skupaj naloži na kup - seveda na njegovi strani ( na njegovi parceli ) in veselo spodkuri.

Verjamem, da mu to ne bo všeč! :mrgreen:

Takoj imaš močan argument za dialog. Kar on ne želi - da ti počneš na njegovem, verjetno ti ne želiš da on počne na tvojem.

Sodnijo in tožbe pa raje malo pozabi. Tudi če boš uspel doseči prepoved česarkoli - je on tam doma, ti pa prihajaš le občasno. Kuril bo še vedno.
Iskanje po temi