PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Območje zelenega pasu.

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mene pa zanima če je kdo izmed vas že imel podoben primer.
Oče je name prepisal parcelo, za katero sva malo kasneje ugotovila da leži na zelenem pasu oz. je tam obvezno ohranjanje narave (PUP). Opp: tam ni nič drugega kot slaba zemja, ki še za travnik ni dobra...
Sem bil na občini (domžale) in se srečal z županom, pa so rekli da tam gradnja ni mogoča da njih sicer ne moti, ampak da okoljevarstveniki ne bodo pustili. Je pa zanimivo da lahko na istem območju 200 m nižje delajo naselje, katerega pol leži na enakem območju kot moja parcela.
Me zanima ali obstaja kakšna možnost oziroma pot, da jaz ta pas prestavim za 30 metrov kar bi mi rešilo parcelo?
Ponavad je tko, da če je že neko območje, kjer je kakšna okoljevarstvena zadeva, zazidljivo se določi en pas ali pač določen procent zemljišč, ki jih je pod nujno ohranit zaradi ohranitve okolja (rastlin, živali). To da je slaba zemlja, je tvoja laična ugotovitev. Tega se navadno ne da nikakor prestavit.
Ker je parcela že 40let in več v lasti mojih prednikov in ker se zemlja že toliko let tudi obdeluje. Ni to moja laična ugotovitev, to je ugotovitev ljudi ki poznajo zemljo, poznajo
kaj rodi, koliko rodi. Poleg tega je zemlje tam samo pol metra vse ostalo je gramoz.
Iskanje po temi