Objave: 2
Teme: 1
Ocena:
0
Pzdravljeni!!
Sem čisto nov na forumu,ki se mi zdi zlo faj in imama en velik problem katrega nism zasledil pod nobeno temo.
Imam parcelo na kateri stoji skedenj(star cca 60let) ki je vrisan v zemljiški knjigi(oziroma v mapi) parcela pa ni zazidljiva, zanima me če mogoče kdo ve če obstaja kak postopek oziroma pot da bi lahko na tem mestu zgradilm hišo oziroma kje se moram pozanimat o tem??
Zanima me tudi kašno je vaše osebno mneje, če je mogoče upati na ugodnom rešitev??
LP
Andrej
Objave: 72
Teme: 9
Ocena:
0
Kar na občino, na oddelek za okolje in prostor, pa ti bodo vse razložili - postopek za spremembo namembnosti in kakšne možnosti imaš.
Objave: 37
Teme: 8
Ocena:
0
Praviš, da ni zazidljivo, ali morda veš pod kaj se smatra zemljišče? Travink, pašnik, kmetijskozemljišče ali kaj druzga...
Sem pa istega mnenja kot prejšnji, da ti bodo znali največ pomagati na UE.
Lp
Damjana
Objave: 2
Ocena:
0
Zdravo!!
Zemljišče se smatra kot travnik, objekt je pa vrisan kot stavbišče!!!
Za odgovore se v naprej zahvaljujem!!
lp Andrej
Objave: 4477
Teme: 98
Ocena:
4
Po mojem vedenju v taki situaciji nimaš šanse, da tam sezidaš hišo. Za potrebe kmetijstva je bilo in je še tako, da dobiš dovoljenje za skedenj na taki površini, zato je tudi skedenj vrisan. Za selitev kmetije bi mogoče tudi še dobil papirje oz. spremembo v zazidljivo parcelo, za hišo pa praktično ni mogoče, razen če je ta parcela na robu zazidljivega območja. Če je nekje na samem, ti nihče ne bo potrdil spremembe. Tako ali tako pa moraš počakati na spremembo odloka o prostorskem načrtovanju za občino, kjer leži ta parcela.
LP,
Samojed
Objave: 1677
Teme: 112
Ocena:
0
Kakšne pogoje je potrebno izpolnjevati, da lahko prosim občino za dovoljenje za izgradnjo skednja?
Kje dobiti merodajne informacije? Pa ne me pošiljat na občino, ker je majhna in se vsi poznajo, zato rabim kompetentne informacij za 100% in ne kaj si kdo misli oz je slišal.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
To si obcine vsake po svoje dolocajo-baje. Nekatere dovolijo gradnjo km. Objektov na km. Povrsinah nekatere ne. Meni za mojo obcino ni jasno glede tega. Rekli so mi da ne dovolijo, krati pa opazam nove objekte na km.povrsinah....
Objave: 37
Ocena:
0
Hej!
Kaj lahko gradiš na parceli ti pove prostorski akt. Ta prostorski akt sprejme občina. Zato, da izveš, kaj dejansko lahko postaviš na parceli, imaš 2 možnosti:
1. obisk občine, oddelka za okolje in prostor
2. lokacijska informacija za gradnjo, ki jo izda občina. Stane cca 17 EUR.
Tam notri piše, ali je zemljišče zazidljivo ali ne in za kakšen namen gradnje, pa potrebna soglasja in podobno.
Ali pa je za gradnjo potrebno gradbeno dovoljenje, pa ni stvar prostorskega akta, ampak zakona o graditvi in Uredbe o vrstah objektov glede na zahtevnost. Tam notri lepo piše, kaj šteje za enostavni objekt (in ne rabiš GD), kaj pa za nezahtevni objekt (rabiš poenostavljeno GD).
Ampak moram pa še nekaj povedat. Ne glede na to (ali pa še posebej zato), ker je to majhen kraj, bodo vsi slej ali prej izvedeli, kaj gradite. SAJ SE BO VIDELO, A NE? Zato nič ne mislite, da boste kaj skrili, tako pred občino kot pred kakšno inšpekcijo ali sosedi. Tako da nekaj pofulit in skrivat in nevemkaj počet, da ne bi nihče nič videl in vedel in sploh... neka teorija zarote se pri gradnji ne obnese. Če lahko zgradite tako, da je zakonito, je OK, če pa ne, je pa veliko bolje, da sploh ne začnete. Zakaj? ZATO KER ČRNA GRADNJA NE ZASTARA!!! Kadarkoli lahko pride inšpektor (tudi čez 10 let ali več) in začne postopek. Potem pa....