Objave: 9
Teme: 5
Ocena:
0
V najem sem vzela prostor, kjer bom opravljala dejavnost.
V tem prostoru ni centralne napeljave. Bivši najemojemalec je prostore ogreval z električno pečjo, vendar je to po mojih ugotovitvah najdražja varianta.
Celoten najeti prostor ima približno 100 m2, prostor je razdeljen v več sob. Večino dneva ogrevala le prostor ki ima cca 30 m2. Zato bi potrebovala nekaj premičnega.
Kaj mi svetujete naj kupim?
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
poceni in hkrati učinkovito nekako negre skupja.
premični grelec?
ne pride v poštev..ker rabiš 24 ur da približno segreješ nek sorazmern velik ohlajen sportor - takod apri 100 kvadratih je treba stalno dogrevati.
upam da je temu primerna tudi cen če ni centralne kurvae.
Kupi klimo - eno zunanjo, ter dve notranji enoti (ena notranja naj bo na teh 30 kvadratih) druga pa nekej na pozici kjer se bo topel zrak lahko gibal še v ostale.l
Nakup bo drag, bo pa samo gretje poceni. Tako da...bolje zdaj v štartu 2.000 EUR pa potem 4 x cenejše ogrevanje, kot stalno enormna poraba energije.
Seveda....to spet pride v poštev, če bo ta najem trajal nekaj časa - torej da si vložek povrne.
Objave: 1353
Teme: 69
Ocena:
0
sem mislila napisat da klima ja....
Objave: 4597
Teme: 212
Ocena:
3
Gotovo bosta 2 klimi cenejši in laže za postaviti.
Ko je pa zunaj premraz, pa termoakumulacijska peč, če se to še dobi in če seveda imaš dvotarifni števec. Seveda če je cena peči previsoka (in gotovo je), potem pa neke električne radiatorje, najbolje na kolesih, da ti niso napotje celo leto.
Energetsko bi bila pa verjetno najcenejša varianta sevala.
Je pa nočna tarifa kar nekaj cenejša od olja, klima te bo pa grela vsaj 3 x ceneje kot olje.