PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri kaminski vložek z registrom/izmenjevalcem - Dobavitelji

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nekam drago se mi zdi.

Sam sem na MOS-u gledal kaminske vložke pa so bili od 900 do 1300€.
Nekam drago se mi zdi.

Sam sem na MOS-u gledal kaminske vložke pa so bili od 900 do 1300€.
Niti nisem gledal za temi z izmenjevalcem.

Edino za tistimi, ki imajo možnost odvoda toplega zraka v drug prostor.
Jaz sem kupil kaminski vložek z izmenjevalcem od firme Lagoja iz Loke pri Mengšu. Je že priklopljen na radiatorsko instalacijo in tudi že delno obzidan. Kako bo delovalo, bom videl, ko bomo zakurili. Cena je bila okrog 1200€.
Moč kamina, ki sem ga jaz vzel, je 12 kW. Podrobnosti si poglej na [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")azurtradeunichr("46")si/kamini_toplovodnoogrevanjeunichr("46")htm[/url].

Kar se tiče varovanja pred pregretjem, pa moraš sam, oziroma tisti, ki ti centralno dela, to izvesti.
tomo Napisal:Moč kamina, ki sem ga jaz vzel, je 12 kW. Podrobnosti si poglej na [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")azurtradeunichr("46")si/kamini_toplovodnoogrevanjeunichr("46")htm[/url].

Kar se tiče varovanja pred pregretjem, pa moraš sam, oziroma tisti, ki ti centralno dela, to izvesti.

Hranilnik je eno najboljših varoval. Sploh pa jaz si bom ta sistem omislu v krušni peči.
madman Napisal:kdo ti bo pa krušno delal z izmenjevalcem?

Jo imam že notri v stari hiši potem pa samo še par starih radijatorjev not dam in to je to. Simpel pa efektivno. Sem že pred davnimi leti videl to foro na eni kmetiji in pač ni optimalno ampak deluje.
Mene pa zanima kamin oziroma kaminska peč, ki sem ga tudi videl na sejmu. Gre za toplozračni kamin, na katerega se lahko priklopi do 6 radijatorjev. Kurivo za kamin pa so peleti. Cena je kar visoka, nekje 4000 evrov. Moti me to, da ima moči komaj nekje 12 kw, kar se mi zdi za ogrevanje hiše premalo, pa čeprav sam kaminska peč s toplim zrakom ogreva do 80 kv.(?), ostalo pa radijatorji.
Kolikšna moč peči na peleta je potrebna za ogrevanje 2x60kv.?
Če poslušam očeta, vsaj 50 kw. Sam mislim, da je bilo tako pri starih pečeh, ki so imele slabši izkoristek, sedaj pa ....? Ne vem...
Hvala za odgovore.
Kar lahko narediš danes, ne odlašaj na jutri.
A to: 1.Kaminski vložek R 700 bifrontal 2.200,00€ je kaka firma ali to on dela po naročilu :?:
Buy or Die!
Iskanje po temi