Objave: 1422
Teme: 0
Ocena:
20
Tukaj AI odgovor (mislim, da ni kaj napačno napisano):
Za stanovanje ali hišo je praktična začetna shema postavitve vtičnic naslednja:
Prostor Priporočena postavitev
Dnevna soba 4–6 vtičnic pri TV-steni, dodatne pri sedežni garnituri in za stoječe svetilke
Spalnica Po 2 vtičnici ob vsaki strani postelje, po možnosti tudi USB-polnilna vtičnica
Otroška soba 4–6 vtičnic, nekaj pri pisalni mizi in dodatna pri postelji
Kuhinja 6–8 vtičnic nad pultom ter ločeni priključki za hladilnik, pomivalni stroj, pečico, napo, mikrovalovko in kuhalno ploščo
Kopalnica Vtičnice samo na dovoljenih območjih, zaščitene z ustreznim FID/RCD-stikalom in dovolj oddaljene od vode
Hodnik 1–2 vtičnici za sesalnik, usmerjevalnik ali polnjenje naprav
Utility/pralnica Ločeni priključki za pralni in sušilni stroj, bojler, toplotno črpalko ali druge naprave
Običajne višine, merjene od gotovih tal do sredine elementa, so:
vtičnice v bivalnih prostorih: približno 30–45 cm,
vtičnice nad kuhinjskim pultom: približno 110–120 cm oziroma okoli 15–25 cm nad pultom,
stikala: približno 105–120 cm,
vtičnice za TV in računalniško opremo: prilagodite višini pohištva,
vtičnice za hladilnik, pečico in pomivalni stroj: običajno nižje in dostopne za omarico oziroma napravo.
Dodam: odmik od stene po želji naročnika. Vedeti moraš, kaj bo tam in se temu prilagoditi.
Objave: 173
Teme: 17
Ocena:
2
Jaz bi dal kakšne 40cm ali 60cm, razen če bo tam kakšna omara, računaj potem še to globino pa si na 80-100cm od stene.
Ko smo mi prenavljali sem sam narisal načrte in pozicije vtičnic stikal in potem natisnil, potem pa sva šla skozi vse prostore in predebatirala in premerila, kjer bo to.
Pa smo še vseeno kje kiksnili ampak nič hujšega, ker smo jih dali dovolj.