PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Talne in stenske obloge Brušenje in poliranje betona

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Se že v naprej opravičujem, če sem spregledal že obstoječo temo in po nepotrebnem odprl novo.

Odločil sem se, da ne bom na betonsko ploščo lepil ploščice ampak jo samo zbrusil in spoliral.

Pred časom sem si že kupil ročno orodje Makita MAKITA PC5001C (ima vodila) in diamantno ploščo za grobo brušenje.

Zanima me sledeče, kakšne plošče je potrebno nabaviti, da pridem do nekega finega finiša, torej stopnja poliranje predvsem (če lahko mi prosim nalepite kakšne linke do brusilno/polirnih plošč), s čim zapolnit kakšne morebitne razpoke na betonu ali luknje in s čim na koncu celo ploščo premazati oz zaščititi (slišal sem, da se kupi hidrofobn transparenten premaz).

Dodatno vprašanje - Se sploh lahko lotim 20m2 velike plošče z ročnim orodjem? čas imam Big Grin 

Hvala lepa za vse odgovore.
Dvomim da se kdo loti takšnega brušenja, kot ga želiš, sam s tisto Makito. To je za brušenje kakšnih robov, težje dostopnih mest.
Da se brusiti, težava pa bo ravnost končna gladkost površine.

To so profesionalni stroji za brušenje betona:
https://duckduckgo.com/?t=ffab&q=bru%C5%...lery10.jpg

Povprašaj koga, ki se ukvarja s tem, za ceno:
Navaden beton vsaj mislim, ne bo lep na izgled in po vsej verjetnosti ne vsebuje kemikalij za obstoj ipd. Plata mora biti že v štartu natančno narejena za poznejšo obdelavo. Tudii granulacija peska itn.
Iskanje po temi