PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Dom in male živali Mačja vratca v novogradnji

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni. 
V stari hiši smo imeli mačja vratca, ker je bila predelna stena pod oknom lesena z minorno izolacijo to ni bil problem. 
Sedaj v novogradnji imamo vse te paranoje okoli toplotnih mostov ipd. Mene sicer to ne moti preveč, me pa zamima kako sploh izvesti mačja vratca? Imam opečnato gradnjo, 20cm izolacije.. vrata aluminijasta, v okno se to vrjetno ne da izvesti. Skratka, je kdo reševal kdaj ta problem in če, kako? 
Ideje, nasveti, dobrodošli. Hvala
Kolega je naredil neka tesna vratca, električni pogon in se ubadal s face-recognition za njegovo mačko Smile
Nisem prepričan, če mu je potem uspelo sprogramirat to zadevo.
Mogoče pa mačko naučiš, da pritisne kak gumb, verjetno ne bi bil tak problem.
Najlažje v sistem okna/balkonskih vrat. Imaš toplotno izolativna polnila v spodnjem delu okna (seveda potrebuješ tudi horizontalno prečko). V to polnilo se vgradi loputa.

Kar se pa tiče dostopa gre pa danes vse na čipiranje živali (pa ne namensko - splošno, kot je pri psih že obvezno - naredi veterinar). Loputa se potem odklene na čip, ki ga ima mačka v vratu - ko vtakne glavo v odprtino se odklene. Take lopute niso danes popolnoma nič posebnega, ranga 50€.
[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")arhimunichr("46")si/reference/]arhitekt[/url]
Situacija ki jo je vuego vpisal je najlažje rešljiva.

Sam sem naredil prehod čez steno tako da sem že med gradnjo naredil prehod skozi zid (odprtino za 1 pokonc obrnjen cegel). 
Na konec odprtine sem nalimal knauf plato, da smo lahko naredili zaključek. 
Sedaj se zaklučuje fasada, in v kratkem bom izrezal luknjo čez fasado + knauf plato. Potem noter pridejo vratca na čip z dejanskimi vratci na zunanji strani.
Zrakotesnih itak ni, razen če so jurja. Če bo sila bom dodal še ena vratca na notranjo stran.
Pozdravljeni se bom pridružil debati. Najlažje je seveda v polnilo vrat.
Ampak imam pa drug izziv. Vratca iščem za večjega psa in manjšo mačko. Morda ima kdo kak pameten predlog tukaj ?

V najslabšem primeru bosta imela vsak svoja vrata.
Iskanje po temi