Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
@xavi
Nisi razumel .....
On ima že narejeno tako, da je odtok klime v zidu povezan z odtoki (kanalizacijo).
Med klimo in to povezavo pa je narejen ta sifon s koleni.
Klime še ni in se mu ta sifon sčasoma presuši in smrdi
@mišek2014
Ja, gre vmes .....
Iz skice je razvidno, da imaš vhod na levi strani ali zgoraj, odtok pa desno ali navzdol
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Tudi če ima ta sifon in je ta vezan nad sifonom od umivalnika, nima kaj smrdeti, v kolikor pa je vezan direktno na cev od iztoka, potem pa je lahko problem.
Objave: 1546
Teme: 3
Ocena:
14
V luknjo iz katere ti sedaj smrdi vlij deci parafinskega olja. Olje ne hlapi zato tudi s časom ne bo začelo smrdeti. Odtok kondenza boš pa reševal takrat ko boš dejansko montiral klimo.
Objave: 841
Teme: 30
Ocena:
11
Tole z parafinskim oljem je pa dober predlog.
@xavi, jaz imam tako kot je homer razlozil, po zidu dol so te 30mm cevi in se pod estrihom na hodniku prikljucijo na 50mm cev, ki pride iz kuhinje, vsw skupaj se nadaljuje cez kopalnico, kjer se pride poleg tus, pralni stroj, umivalnik in pa seveda skoljka. Potem gre pa v spodnji stuk itd. V glavnem te cevi od klime so v zidu in sifon iz kolen, ki je sedaj suh, in ce tudi na to obesim klimo bo vecino casa suh, kaj pa klima laufa, 14 dni. In ce je ta cev v zidu, ki ima 24 stopinj, ja koliko casa pa rabi da shlapi tist deci vode, kaj vec tak vrjetno ni. V bistvu se to zlo hitro posusi, po moje. Tak da me je ta monter faj zafrknil s tem. Bomo enkrat stemali nove omete, da bomo prisli do te cevi. Pa se tisto steno mam barvo gor, ni sam bela, tak da bom lahko se potem vse skup enkrat belil. Da popizdis. Na konc bo tako izoadlo, da se bom izogibal klime, da ne bo treba stene razbijat :roll:
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Rukni takrat pred novo fasado dol eno cev (euroflex 16 ali 23) pa si zmagal.
Ocena:
11
Spet jaz, fasada se bliza, september bo kmalu tu. Zdaj pa studiram, glede kondenza na zunanji enoti, ce grejes. Ce naredim pod fasado neko cev do tal, a ima to kak smisel, ali potem v tej cevi vse skupaj zamrzne in je slabse kot ce bi teklo kar direkt na tla?
Objave: 3853
Teme: 0
Ocena:
0
Če narediš pod izolacijo potem mora cev iti še v zemljo pod nivo zmrzovanja- kakšen meter. Tam jo lahko potem vodiš do odtoka žleba ali kanalizacije oz. skopaš še kakšen meter okrog in okrog ter v globino ter narediš ponikalnico z različnimi frakcijami gramoza...
Ocena:
11
Ja to je pa problem ker je beton spodaj. Da bi pa cez pol bajte vlekel cev na drugo stran proti vrtu. Ne vem.
Objave: 3853
Ocena:
0
Če pozimi hodiš pod zunanjo enoto potem je vsekakor dobro speljati cev pod fasado do betona. Spodaj bo led v vsakem primeru, le kapalo ti ne bo po glavi.
PS je pa meni serviser vzel iz zunanje enote še nastavek (fajfo) za pritrditev cevi, ker bi naj obstajala nevarnost, da voda zmrzne v njej in posledično poškoduje celotno zunanjo enoto.
Ocena:
11
Tam ne bo noben hodil, ker je bajta cist na meji, 90 cm proc je sosedova skarpa pa ograja.
Ce das cev, a v tisti cevi se stece, v prostem padu po steni dol, ali je ze nevarno da se v cevi zacne led po stenah nabirat? Zdaj ce je to pod 16 cm stiropora menda neb smeli zmrzovat, razen na koncu ko ven pride, potem pa lahko zabije cev.
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Pri meni je narejeno natanko tako. Ne zmrzuje nič, niti spodaj. Sicer pa če bi bila kriza se v to cev spusti grelno žico. Do danes potrebe po njej še ni bilo.
Ocena:
11
Pol bomo pa tak naredili. Se pravi tisto sivo cev dam 23mm do tal, da pride pri coklu ven, tam pa jo magari potem porinem magari v kako alkatenko da stece proc od bajte, ce bi ze kaj bilo. Saj grelo se vrjetno tako ne bo, ampak za vsak slucaj, mogoce kdaj v prehodnem obdobju takrat pa tako ne bo zmrzovalo.
Objave: 66
Ocena:
0
Imam klimo Mitsubishi Msz-ge 25 va.Mogoče kdo ve kako se spelje oziroma priključi cev za kondenz iz notranje v zunanjo enoto.Ima zunanja enota kak priključek (vhod) za omenjeno cev?
Objave: 1
Ocena:
0
Mene zanima, ali je odtok iz notranje klime obvezno speljati v zunanjo klimo in od tam v odtok, ali je mogoče otok iz notranje klime mogoče speljati mimo zunanje klime direktno v odtok.
Objave: 1105
Teme: 21
Ocena:
16
Komot spelješ kamorkoli ...
LP, g